Haberler

Gaziantep restoranlarında 'Karekod Menü' dönemi

Güncelleme:

Gaziantep restoranlarında 'Karekod Menü' dönemiGAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki restoranlarda elle teması engellemek amacıyla geliştirilen Karekod Menü Uygulaması'nı tanıttı.

Gaziantep restoranlarında 'Karekod Menü' dönemi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki restoranlarda elle teması engellemek amacıyla geliştirilen Karekod Menü Uygulaması'nı tanıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, belediyeye ait Mutfak Sanatları Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, GAZİBEL Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tural ve restoran işletmecilerinin katıldığı toplantıda, normalleşme süreci, ' Gaziantep Gastronomisi'nin son durumu ile alınacak tedbirler gibi konular ele alındı.

'KAREKOD SİSTEMİNİ İSTEYEN HERKESE SUNUYORUZ'

Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına 'Ağzımızın Tadı Geldi' kampanyası çerçevesinde verilecek sertifikalarla ilgili bilgi veren Şahin, 'Karekod Menü Uygulaması'nı tanıttı. Elle teması engelleyecek olan uygulama için Mutfak Sanatları Merkezi'nin pilot olarak seçildiğini, isteyen her restorana sistemin kurulabileceğini söyleyen Fatma Şahin şunları dedi:

"Yeni toparlanma sürecine girerken öz güvenimizi yüksek tutacağız. Bunların içerisinde en önemlisi artık güven. Güven duymak artık eğitim, standart ve sertifika istiyor. Güven duymak tanınmanızı sağlar. Yeni kampanyamızı 'Heryer Fıstık Gibi Herşey Fıstık Gibi Olacak' diyerek başlatıyoruz. Bir eğitim vereceğiz. Gastronomide eğitimlerimizi tabana yayacağız. Sektör çalışanlarının ayaklarına eğitimi biz götüreceğiz kimseyi çağırmayacağız. Oluşturulan ekip restoranları tek tek gezip hijyen eğitimi, servis eğitimi verecek. Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi olarak odalarla beraber bu işin altından kalkacağız. Gaziantep'in ortak bir aklı var. Her şey elimizde. Eğitim sonrası ise sertifikalandırma. Müşteri restorana girip girmemeyi düşündüğünde bu sertifikayı görünce güven duyacak. Sonrasında denetim sağlayacak. Standartları uyguluyor mu diye denetlenecek. Sonrasında da bunu müşteriye ve Dünya'ya duyuracak kampanya. Bu kampanyayı siz basınla beraber çalışacağız. Masada Karakoç sistemi var. Cep telefonu ile kodu taratarak hijyenik bir şekilde menüye ulaşılacak. Menünün elden ele dolaşması dönemi bitti. Parmak hijyeni çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bu kare kod sistemini isteyen herkese sunuyoruz. Bugün burayı iyi göreceğiz. Sizlerin derdi derdim, sıkıntılı günler geçirdiğimizi biliyorum. Gaziantep olarak dayanışarak bu süreci atlatacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title