Haberler

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri

Güncelleme:

Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla 09.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Düzce, Karabük, Bolu ve Zonguldak'ta meydan, ana cadde ve sokaklarda, yaya ile araç yoğunluğu düşük seviyeye indi.

Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, personele yönelik "Salgın Sonrası İşyerinde Motivasyon" eğitimleri düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliğiyle sürdürülen eğitimlerin ikincisine, yaklaşık 350 personel çevrim içi bağlanarak katıldı.

Eğitim öncesi açılış konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, belediye olarak salgınla mücadelede öncü bir çalışma izlediklerini belirtti.

Esnek çalışma modeline geçildiğini vurgulayan Gündoğdu, "Maske üretiminde de 1,5 milyona ulaştık ve sağlık personelimize verdik. Evlerine dönemeyen ve yurtlarda kalan sağlık personelimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Ulaşımla ilgili pek çok önlem aldık ve süreci yönettik." ifadelerini kullandı.

Zonguldak

Zonguldak Belediyesi ekipleri, çöp konteynerlerinin yanı sıra atık maske ve eldiven kutularını düzenli dezenfekte ediyor.

Ayrıca kentin çeşitli yerlerinde dezenfeksiyon ve yıkama çalışmaları yapılıyor.

Bartın

Bartın Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, kahvehane ve kafelerde denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerde yayımlanan genelgelere uyulup uyulmadığı kontrol edilirken, işletmelerde sosyal mesafe, hijyen şartları, maske takılması gibi tedbirler incelendi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, halkın sağlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzluğun takipçisi olduklarını ve denetimlerin sadece kahvehane değil tüm iş yerlerini kapsayacak şekilde devam edeceğini belirtti.

Düzce

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde tesislerde incelemelerde bulunarak, alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulunuyor.

Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kurulan maske dikim atölyesinde çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Günlük ihtiyaca göre dikimi gerçekleştirilen maskeler, vatandaşlara ve kuruluşlara dağıtılıyor.

Öte yandan, LGS sınavı sırasında okulların yakınlarında ses yapan vatandaşları polis ekipleri uyarıyor.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Araçları (İHA) Şube Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde drone ile uçuşlar gerçekleştirerek öğrencilerin sınav motivasyonlarını bozacak kişi ya da kişileri tespit ediyor. Sorun görülen bölgelere polis ekipleri sevk ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Marmara Bartın Düzce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title