Haberler

NİSSAN ESKİ CEO'SUNUN KAÇIRILMASI DAVASI'NDA TÜM SANIKLAR TAHLİYE OLDU

Güncelleme:

İSTANBUL -NİSSAN ESKİ CEO'SUNUN KAÇIRILMASI DAVASI'NDA TÜM SANIKLAR TAHLİYE OLDU

Halil YILMAZ İSTANBUL DHA

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un İstanbul üzerinden Beyrut'a kaçırılmasına ilişkin haklarında dava açılan 5'i tutuklu 7 sanık, ilk kez hakim karşısına çıkarak savunma yaptı. Savunmaların yapılmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, 5 tutuklu sanığı da tahliye etti.

YOLCULARLA HİÇ GÖRÜŞMEDİM

Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada verilen öğle arasından sonra savunma yapan tutuklu sanık Bahri Kutlu Sömek, uçuş sırasında ikinci kaptan olduğunu dile getirerek 'Uçuşların her türlü organizasyonunu Müdür Okan Kösemen yapıp, bize bildirir. Biz uçuşu gerçekleştirmekle yükümlüyüz. Uçuşun nedenini istisnalar dışında sormayız, önemli devlet adamlarının uçuşunu bize bildirirler. Dubai'den yolcu alımı sırasında önce Dubai'deki yer hizmetleri personelleri kutuları getirdi. Ufak olan kutu, büyük bagaja konuldu. Ben kutunun içine bakmadım. 2 Amerikalı yolcu geldi, Osaka'ya uçuş sırasında yolcularla hiç görüşmedim dedi.

Osaka Havalimanı'nın da İstanbul'daki havalimanları gibi yoğun olduğunu ifade eden Sömek, beyanlarını şu şekilde sürdürdü

'Dönüş yolunda hostes bize yolcuların rahatsız edilmek istemediği söyledi. Biz de kabine geçmedik. Sürekli uçuş yaptığımız için yorgunduk. İstanbul'a inince Okan Bey uçağa geldi. Benden şirketten bir evrak almamı istedi, müdürüm olduğu için uçaktan inip şoförle gittik. Biz acil bir durum olmadığı sürece arkaya müdahale etmeyiz.

BİZİM KİMLİK KONTROL ETME YETKİMİZ YOK

Uçuş sırasında pilot olarak yer alan tutuklu sanık Özgür Bilge Bayram ise, 'Biz içeriyi kesinlikle bilmeyiz. Kösemen, uçuştan önce kendisinin de gelebileceğini söyledi. Akşam dönerken de kesin geleceğini söyledi. Ben gittiğimde diğer uçak hazırdı. Okan Bey geldi, kendi işimizle ilgilendik. Daha önce hiç görmediğim bir kişiyle Okan Bey geldi. Bizim kimlik kontrol etme yetkimiz yok. şeklinde beyanda bulundu.

NE MENFAATİM NE YARDIMIM OLDU

Hostes olarak görev yapan tutuksuz sanık Nesrin A. uçuş sırasında devlet ve iş adamlarının olduğu zamanlarda isimlerinin söylenmeyeceğini öne sürdü

'Okan Bey bize 'İstanbul'dan döndükten sonra bu uçakta yolcu yoktu, sorarlarsa öyle dersin' dedi. Yolcuyu gizli ilan etmemin sebebi budur. Ne bir menfaatim ne bir yardımım oldu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kesinlikle yasa dışı ülkeye giriş çıkış yapan Ghosn'u uçurduğumuzu bilmiyorum

Uçuşta hostes olarak görev yapan diğer tutuksuz sanık Serpil K.K. de üzerine atılı suçlamaları reddederek, 'Kutuyu uçuş sırasında görmedim, yolcular da rahatsız edilmek istemediklerini söylediler dedi.

ŞİKAYETÇİYİM

Okan Kösemen'in de görevli olduğu özel şirketin Genel Müdürü Can Şaşmaz da duruşma salonunda müşteki olarak yer aldı. Şaşmaz beyanında '31 Aralık'ta haberlerin çıkmasından sonra Okan Bey'in ifadelerini aldık. Suç unsuru olduğu için şikayette bulunduk, şikayetçiyim ifadelerini kullandı.

5 KİŞİ TAHLİYE OLDU

Sanık avukatları, duruşmada tutuklu sanıkların tahliye olmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, özel bir jet şirketinin müdürü olan Okan Kösemen ile uçuş sırasında pilot olarak görev yapan Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu'nu mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süreyi gerekçe göstererek yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle tahliye etti. Böylece 5 tutuklu sanık da tahliye oldu. Duruşma dinlenilmeyen tanıkların dinlenilmesi ve diğer eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beyrut Nissan CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title