Haberler

İstanbul'a usulsüz taşınan yüzlerce kilogram tulum peynirine el konuldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'dan İstanbul'un Güngören ilçesine çuvallar içinde usulsüz şekilde taşınan tulum peynirlerine el konuldu. Peynirlerin üretim tarihi olarak 15 Ağustos 2020'nin gösterildiği ve taşınırken hiçbir soğutma sistemi kullanılmadığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa'dan İstanbul'un Güngören ilçesine çuvallar içinde tulum peyniri getirildiğini tespit etti.

PEYNİR ÇUVALLARINA PAS BULAŞTI

Yapılan denetimde, her birinde 20 kilogram peynir olan çuvalların hiçbir soğutma sistemi bulunmadan taşıma işleminin gerçekleştirildiği belirlendi. Peynir Tebliği'ne göre, peynirlerin muhafaza edilmesi, taşınması ve piyasaya arz edilmesi sürecinde 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda tutulması gerekiyor ancak Şanlıurfa'dan getirilen çuvalların dış yüzeylerinden yapılan sıcaklık ölçümlerinde, taşıma ve muhafaza sıcaklığının ortalama 22 derece olduğu tespit edildi.

Bununla beraber, araç kasasının iç yüzeylerinde paslanmalar olduğu ve bu pasların tulum peyniri çuvallarına bulaştığı görüldü.

GÜVENİLİR OLMAYAN GIDA

Ürünlerin üretim tarihinin ise ileri bir tarih olan 15 Ağustos 2020, son tüketim tarihinin de dış çuval ambalaj üzerinde 15 Ağustos 2021 şeklinde yer aldığı tespit edildi.

Ürünlerden 1 takım numune alınıp, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. "Güvenilir olmayan gıda" olarak değerlendirilen yüzlerce kilogram peynire el konuldu ve incelemeler tamamlanıncaya kadar bunlar yedi emin olarak belirlenen soğuk hava deposuna alındı.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Şanlıurfa Güngören İstanbul Haberler

500

Yorumlar (9)

):

O değil 50-60 senedir: gıda teröristleri kimsenin umurunda değildi ne oldu da birden devletin gözüne battılar

4
4
yanıtYanıtla
Yok artık:

Para lazımsa sana bile el atarlar :))

yanıt0
yanıt0
CEM:

Sadece bu ise hata olmuş olabilir. İçindeki peynirin içinde margarin yok ise başka zararlı maddeler yok ise bu devirde iyi demektir.

4
1
yanıtYanıtla
5561:

Kapatin hemen firmayi. Cunku bunlar rahat durmaz yine yapar

5
0
yanıtYanıtla
Okuyabilen var mı:

Peynir firmasının adını okuyabilen var mı?

4
1
yanıtYanıtla
Katarina:

Siverek yağlı tulum peyniri kanka

yanıt5
yanıt1
Savak:

Eyide tulum peyniri peynir kivamini alabilmesi için bir iki ay geçmesi gerekiyor zaten ondan yaziliyo

2
0
yanıtYanıtla
Ms:

Bu firmanın ismini söyleseler ya haberlere çıksın rezil olsunlar kimsede o firmanın mallarını almasın

1
0
yanıtYanıtla
Sence:

Çuvalın üzerine 1,5 ay sonrasının tarihini atan bir firmanın ürünlerinde margarin veya katı yağ olmaması mümkün mü... Veya başka bir sahtekarlık olmaması mümkün mü

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title