Haberler

    Yerli Hücum Gemisi Anadolu İlk Testleri Tamamladı

    Güncelleme:

    Çalışmalara geçtiğimiz dönemde başlanan yerli hücum gemisi Anadolu'da beklenen son yaklaşıyor. Türkiye'de üretilen en büyük deniz aşırı

    Çalışmalara geçtiğimiz dönemde başlanan yerli hücum gemisi Anadolu'da beklenen son yaklaşıyor. Türkiye'de üretilen en büyük deniz aşırı askeri harekat ve insani yardım gemisi olma özelliğini taşıyan Anadolu, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi olarak görev yapacak.

    Tuzla Sedef Tersanesi'nde devam eden üretim aşamasında yerli hücum gemisi Anadolu'nun ilk testleri gerçekleştirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, milli tank ve zırhlı araçlar olmak üzere 100'e yakın amfibi görev grubunu ve 30'dan fazla hava aracını taşıyabileceğini söyledi.

    "Bu gemi küresel güç olma yolunda Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Yapımı oldukça hızlı ilerliyor. Bu sınıfta gemileri de inşallah bundan sonra tasarımı da dahil olmak üzere kendimiz üretebilmeyi hedefliyoruz. Bu yönde bir kabiliyetimiz var. MİLGEM Projesi ile savaş gemilerimizi kendi tasarımlarımızla tamamen yerli ve milli olarak üretebiliyoruz."

    Anadolu İlk Testleri Başarı ile Bitirdi

    232 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip olan yerli hücum gemisi Anadolu, 1165 metrekare gemi havuzu, 1880 metrekare hafif araç güvertesi, 6 iniş alanı ve uçuş rampasına yer veriyor. 4 Atak helikopteri, 8 orta yük nakliye helikopteri, 2 Seahawk genel maksat helikopteri ve 2 İHA dahil 30 hava aracını taşıyabilen geminin altyapı ve orta seviyede bakım ihtiyaçları da yerinde giderilebiliyor.

    Gelecek yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanan yerli hücum gemisi Anadolu'nun 1 Temmuz'da Liman Kabul Testleri başlamıştı.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Sedef Hastalığı Türkiye Tuzla Haberler

    Bakmadan Geçme

    27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title