Haberler

Habersiz deprem tatbikatı

Güncelleme:

Kastamonu'da, senaryo gereği 7,3 büyüklüğünde gerçekleşen deprem için önceden haber verilmeksizin tatbikat yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ) tarafından organize edilen tatbikatta, senaryo gereği Çankırı ve Kastamonu sınırından geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, Araç ve İhsangazi ilçeleri ile bunlara bağlı 30 köy başta olmak üzere kent merkezi ile diğer ilçelerde de hissedildi.

Deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Kastamonu Valisi Avni Çakır başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda acil toplantı düzenlendi.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, AFAD Başkanlığından Kastamonu'ya habersiz olarak bir ekibin geldiğini söyledi.

Acil olarak İl Afet Acil Koordinasyon Toplantısı'nı düzenlediklerini belirten Çakır, "Eksiklerimiz varsa bu tatbikatın sonunda göreceğiz. Öz eleştirimizi yapacağız. Vatandaşlarımızdan da beklentilerimizi bu süreç sonunda paylaşacağız. Bu tatbikat şu ana kadar yapılan en gerçekçi tatbikat. Bununla alakalı da arkadaşların tavsiyelerini alacağız. Umarım böyle bir olay olmaz ama yaşanırsa hazırlıklı olacağız." dedi.

Çakır, İl Afet Acil Koordinasyon Toplantısı'na 25-30 dakikada katılımın tamamlandığına işaret ederek, "30 dakikada toplanma bizi mutlu etti ancak amacımız bunu 15 dakikalara çevirmek. İnşallah ilerleyen süreçlerde yapacağımız tatbikatlarda bunu gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen de tatbikatların afetler gerçekleşmeden önce eksikliklerin giderilmesi için yapıldığına işaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla geçen yıl "habersiz tatbikat"lara başladıklarını belirten Taşdelen, şunları kaydetti:

"Aslında tüm illerde yılda iki sefer tatbikat yapılıyor ancak habersiz tatbikat, idari birimlerin hiç haberi yokken aniden gelip önlerine bir senaryo konulup, gerçek zamanlı olaylara müdahale etme zamanları dikkate alınarak plansız şekilde gerçekleştiriliyor. Bu, hazırlık durumumuzu gerçek anlamda ortaya çıkardığı için çok faydasını görüyoruz. İnşallah Kastamonu için çok faydası olur. Başımıza bir afet geldiğinde en üst düzeyde hazırlıklarımızı tamamlamak için elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız."

Kastamonu'da hızlı şekilde toplanmanın başarıldığını söyleyen Taşdelen, "Kıyaslayacak olursam, bu anlamda ileride sayılabilecek illerden biri. Bizim için önemli olan hayatın normale dönmesini sağlayacak birimlerdir. Hayatı normalleştirecek olan ekiplerin planı ezbere bilip bilmediğine bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tatbikata, AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan ile uzman Alp Kaya da gözlemci olarak katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title