Haberler

ABD'li ünlü bilim insanı Fauci'den umutlandıran koronavirüs sözleri: Aşı yıl sonunda hazır olabilir

Güncelleme:

ABD'nin önde gelen bilim insanlarından Fauci, Moderna'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının Temmuz sonunda üçüncü aşama klinik deneylere başlayacağını ve aşının yıl sonunda kullanıma hazır olabileceğini söyledi.

200'ün üzerindeki ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs pandemesi nedeniyle enfekte olanların sayısı 12 milyon 260 bine yaklaşırken, 554 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Küresel salgın nedeniyle 135 binden fazla insanın öldüğü ABD'den ise umutlandıran bir haber geldi.

Reuters'ta yer alan haber göre, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Antonio S. Fauci, Moderna tarafından geliştiren Kovid-19 aşısının Temmuz ayı sonuna kadar üçüncü aşama insan deneylerine geçmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

"AŞI YIL SONUNDA KULLANIMA HAZIR OLABİLİR"

Diğer taraftan Fauci, her şey belirlendiği gibi ilerlemesi halinde bu yılın sonunda ya da 2021'in başında aşının kullanıma hazır olacağını umduğunu söyledi.

MODERNA'NIN AŞISI FDA'NIN HIZLI TAKİP LİSTESİNDE

Öte yandan, dünyada koronavirüs için ilk kez aşı geliştirmeye başlayan ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın deneysel aşısı Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından mayıs ayında hızlı takip listesine alındı.

Hızlı takip, FDA tarafından ciddi veya yaşamı tehdit eden bir durumu tedavi eden ve karşılanmamış bir tıbbi ihtiyacı karşılayan ilaçların onaylanması için gereken sürenin "kısaltılması" anlamına geliyor. ABD'de Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün başında bulunan Antonio S. Fauci, daha önce yaptığı açıklamada, "Aşının güvenli olduğundan gelecek sonbaharda emin olacağız" demişti.

ABD'li ünlü bilim insanı Fauci'den umutlandıran koronavirüs sözleri: Aşı yıl sonunda hazır olabilir

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

500

Yorumlar (7)

Gurbetci:

Bu kacinci ilac kacinci tarih? En iyisi uretilene kadar hic bir tarih vermeyin. Yeter Yahu. Bugune kadar 10 tane ulke 100 kere asiyi bulduk dedi

6
1
yanıtYanıtla
Karacadag:

Yeter yahu ba kacinci sihirli bir degnek yoksa bugunden yarina bosuna tarih vermeyin

5
0
yanıtYanıtla
manüple:

inanın başka birşey değil toplumları manuple ediyorlar aşı falan yok bulunmayacak bulmayacaklarda zaten artık dünya eskisi gibi olmayacak en azından dünya nüfusu istedikleri sayıya ulaşana kadar

4
0
yanıtYanıtla
zzz:

hani oxford üniversitesi bulduydu boşşş yapmayın uzayin aşısı maşısı yok

1
0
yanıtYanıtla
IHTIYAR:

BAZI HABERLER ŞAKA GİBİ LOO. BAZEM SADECEN KÜLÜYOM LAA

0
0
yanıtYanıtla
Miroğlu:

Bu iş kardeşpayı ahmet kuralin borla çalışan motor icadi gibi oldu her fün birileri aşı buluyor ilaç buluyor ama ortada bisey yok ??????

0
0
yanıtYanıtla
maho -aga:

yalan yalan asiyi kimse bulamayacak ilaci da karadenizde artvin rize trabzon gumushane yaylalarinda bir bitkide. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title