Haberler

e-bebek'e hacker saldırısı! Müşteriler kredi kartı bilgilerinin çalınmasından endişeli

Güncelleme:

Bebek ürünleri satan e-bebek'e ulaşım sorunu devam ederken müşteriler başta kredi kartı bilgileri olmak üzere kişisel verilerinin korsanların eline geçmiş olmasından endişe ediyor.

Bebek ürünleri satan e-bebek'e ulaşım sorunu devam ediyor. Dün Milliyet'in manşete taşıdığı e-bebek'e düzenlenen siber saldırıyı öğrenen kullanıcılar, başta kredi kartı bilgileri olmak üzere kişisel verilerinin, korsanların eline geçmiş olmasından endişe ediyor.

Birçok tüketici e-bebek'in sosyal medya platformlarına konuyla ilgili şikâyetlerini iletiyor. Tüketiciler, mağazalarda ise ürünlerin fiyatlarının hesap makinesiyle toplanmaya devam ettiğini belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

Markanın e-ticaret sitesine yönelik yapılan saldırıda site kullanılamaz hale gelirken fiziki mağazalarda da kasa sistemi çökmüştü. ebebek.com'dan yapılan açıklamada, uzmanların web sitesini normale döndürmek için çalıştığı, markanın 52 ildeki 161 mağazasının hizmete devam ettiği belirtildi. Açıklama, saldırının 5 Temmuz Pazar günü saat 03.19'da yapıldığı belirtilirken kredi kartı bilgileriyle ilgili risk olmadığını söylendi.

Öte yandan siber saldırıyı düzenleyenlerin siteyi bırakmak için fidye istedikleri iddia ediliyor. İddiaya göre, hacker'ların e-bebek.com dosyaları ve veritabanındaki tüm bilgileri şifrelediği, 300 Bitcoin fidye karşılığında düzelteceklerini söyledikleri belirtiliyor. 300 Bitcoin'in TL karşılığı ise 20 milyon lirayı buluyor.

e-bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, Linkedin hesabından yaptığı açıklamada şöyle demişti:

"e-bebek altyapısında kredi kartı bilgilerini tutmadığımız için bir adet dahi kredi kartı bilgisi dışarı sızmamıştır, sızması mümkün değildir. e-bebek güvenlik altyapısı ve yedeklilik süreçleri sayesinde diğer tüm datalarımız da güvenli şekilde elimizdedir."

Tüketici yorumları:

Tüketicilerin e-bebek hakkında sosyal medya yorumlarından bazıları şöyle:

Mağazalarda tüketicilere fiş verilmiyor.

Şirket bilgilerinizden çok kişisel verilerimiz önemli.

Kart bilgilerinin sızmadığını söylüyorsunuz ancak kredi kartımla ilgili bir sorunla karşılaşırsam sorumlu olarak sizi tutacağım.

Web sayfası siber saldırıya uğramış, yalnız mağazalarda müşterileri mağdur etmemek için reyonlardan tek tek fiyat bakıp not alıyorlar.

IT'ye daha çok yatırım yapılmalı.

Geçen haftaki siparişler elimize ulaşacak mı?

"CLİCK TO BRİCK" MODELİ

Bazı firmalar operasyon ve stok maliyetlerinin daha az olması nedeniyle işe sanal mağazalarla başlıyor. 'Click to brick' (Tık'tan tuğlaya) denilen modelle sanalda belli bir noktaya ulaşan e-mağazalar fiziksel mağazaya geçiş yapıyor. E-bebek de bu mağazalardan biri.

2001 yılında e-ticaret sitesi olarak sektöre giren e-bebek, 2003 yılında 'click to brick' denilen e-ticaretten fiziksel mağazacılığa geçiş yapmış bir şirket.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bebek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

bir haftadır çözemedilerse bırakın batsın:

olan vatandaşın kişisel bilgilerine oldu, siteyi ödüllendirmeyin güvenliğe yatırım yapmamış bellikli : ye ye yat cilalı sözlerle kandır

12
0
yanıtYanıtla
Yazik:

win sunucu vr datnet kullanmanin zararlari..

7
0
yanıtYanıtla
eee bebeğim eee:

e- bebekten ne zaman sanal ortamda alışveriş yapsam harcamam hep çift provizyon görünüyordu. Yani aynı harcamayı iki defa çekmişler gibi görünüyordu. Bu olay birkaç sefer başıma geldi müşteri hizmetleri sorun yok falan dediler ve harcamam normal rakamıyla çekildi. Sonradan kredi kartımdan sorumluluğum dışında harcama yapıldığını fark ettim ve hemen bankamı aradım. . . kart bilgilerim kopyalanmış. Bana alışveriş yaptığınız e ticaret sitelerine dikkat ediniz dediler ve aklıma direkt hangi site geldi?

5
0
yanıtYanıtla
birlikte çalışmadıkları ne malum:

bu saldırı biçimi tarih oldu, yuh!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title