Haberler

Son Dakika: FETÖ'ye üyelikten kırmızı bültenle aranan firari hakim Menekşe Uyar Ankara'da yakalandı

Güncelleme:

Yargıtay 8. Ceza Dairesinin gördüğü "OdaTV'ye kumpas" ile ilgili dava kapsamında hakkında kırmızı bülten bulunan eski İstanbul hakimi Menekşe Uyar, Ankara'da güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

33 ESKİ HAKİM VE SAVCI ARASINDA BULUNUYOR

Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki bir evde yakalanan Uyar, OdaTV soruşturması ve davasında şüphelilere Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) kurulan kumpasa ilişkin Yargıtay 8. Ceza Dairesinin yargıladığı 33 eski hakim ve savcı arasında bulunuyor.

2019'DA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİNDE BULUNULMUŞTU

Sanıkları "görevi kötüye kullanmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından yargılayan daire, 16 Ekim 2019'da Uyar ile Ergenekon soruşturmasını yürüten firari eski savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında yer aldığı 13 kişi hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarmış, uluslararası alanda da aranmaları için kırmızı bülten talebinde bulunulmasını kararlaştırmıştı. Uyar hakkında "Balyoz Planı" davasına ilişkin FETÖ kapsamında da İstanbul'da iddianame düzenlenmişti.

HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

Toplam 50 eski hakim ve savcı hakkında düzenlenen iddianamede, Uyar için "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "görevi kötüye kullanma", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar, "anayasayı ihlal" suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Sanıklar, suç tarihinde birinci sınıf hakim ve savcı olduğu için yargılamaları Yargıtayda yapılacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ankara Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

BEYİN SIFIRLAMA:

idam deyip duran adamlar bilin ki içinizde kan görme arzusu var içinizde barbarlık ilkellik ve hayvanlık var bu ilkel bir adalet yöntemi bununla bir yalnız bir adat mazlum öldürülürse bin berbat adamın yerini tutar mı kaldı ki sen adalete şu dünyadaki herhangi bir ülkede hangisi olursa olsun adalet güveniyor musun insanlar adına karar vermek kolaydır ve ben bunun yerine daha bilimsel yöntemlerle kötü olanların beyinlerinin sıfırlanmasını isterdim ve bir an önce buna başlanmalı ama canilerin. . .

6
20
yanıtYanıtla
mustafa:

içimizde hayvanlık var diyorsun ondan sonra maymundan geldik diyorlar. demek ki doğru maymun da hayvan. Seni ve senin gibileri Allahın dinine davet ediyorum bir kez daha. inşallah kalbine hidayet gelir de müslüman olursun. Bak rabbimiz kısas diyor yani idamı emrediyor. Siz ise yok hayır idam olmaz diyorsunuz . Size inancağımıza biz de alemlerin rabbine iananıyoruz. hepsi bu kadar basit. Allah selamet versin.

yanıt1
yanıt0
Doğrusu:

Öffff ne boş konuşmuşsun yaa. hayatı boyunca sadece bir kitap okuyup kendini bilge zannedip çok konuşan ama boş ve cahilce konuşan ergenler gibi bir yorum yapmışsın.

yanıt11
yanıt4
ahmet:

oda tv nin kendisi kumpas üzerine kurulmuş. Türk milletine kumpas kuran, devletimize düşman olan oda tv. ye kumpas kurdular ise tutuklama değil, aferini hak etmiş olmalılardı.

6
11
yanıtYanıtla
dfdfdf:

hahaha . . cekip gidememis avrupalara . . .

13
1
yanıtYanıtla
vatandaş34:

seni bir bota koyup kaçırmadılar mı :)

11
2
yanıtYanıtla
İDAM:

Meclis idam kararı çıkarmak için ne bekliyor anlamadım gitii Vatan hainlerini yaşatmayın

10
2
yanıtYanıtla
Hocam:

Super

5
5
yanıtYanıtla
Xyz:

Bi bitmediler yalaa

5
4
yanıtYanıtla
Gultepeli Bjk:

Hadiyinbakim innnşallahh darisi öbürlerine sirasi gelenlereayrim gayrimyok adilce adaletlice yakalamakbulmak istenince bulunuyor veyakalaniyor illede adaletadaletttt

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title