Haberler

18 yaş altı uçak yolcuları artık tek başına seyahat edebilecek

Güncelleme:

THY, 18 yaş ve altı gençlerin uçaklarda veli ya da vasi ile seyahat etme zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Türk Hava Yolları, 18 yaş altı uçak yolcularının aileleri ile beraber seyahat etme zorunluluğu kaldırıldı.

"VER ELİNİ MEMLEKET, VER ELİNİ TATİL"

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "18 yaş altı gençler! Bugün güzel haber sizler için. Artık uçakla seyahatlerinizde veli/vasiniz ile beraber seyahat etme zorunluluğu ortadan kalktı. Ver elini memleket! Ver elini tatil!. Ama lütfen maskeniz ile beraber seyahat ediniz" dedi.

18 yaş altı uçak yolcuları artık tek başına seyahat edebilecek

PEGASUS DA İZİN VERDİ

Türk Hava Yolları'nın ardından Pegasus da 18 yaş altının yalnız olarak uçaklarda seyahat edebileceğini duyurdu. Pegasus Hava Yolları'ndan da konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yurt içine seyahat edecek 18 yaş altı misafirlerimizin; yanlarında velisi veya vasisi bulunması şartı kaldırılmıştır. Yanında velisi veya vasisi olmayan 18 yaş altı misafirlerimiz, seyahat izin belgesi alınmasına gerek olmaksızın uçuşlarımıza kabul edilecektir" ifadelerine yer verildi.

THY'de 18 yaş altı uçak yolcuları artık tek başına seyahat edebilecek

AİLE İLE SEYAHAT ZORUNLUĞU GETİRİLMİŞTİ

Şehirler arası seyahat yasağının 1 Haziran tarihi itibariyle kaldırılmasının ardından yeni normalleşme adımları kapsamında 0-18 yaş aralığındakiler aileleriyle beraber yolculuk yapabiliyorlardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türk Hava Yolları Bilal Ekşi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

OZİ:

daha dün 2 saatte gittiğim alandan kavga ederek geri döndük oğlum 17 yaşında uçağa binemedi, bugün yasak kalkmış, tek tesellim dün alınmadığımız uçağın düşmesi olurdu

2
30
yanıtYanıtla
El-insaf:

Keşke içinde SADECE SEN varken düşse de dünya dan bir vicdansız eksilse ??

yanıt2
yanıt0
vatandaş:

Yani siz binemediniz gerisi onemli degil düşsün ölsün herkes. Bu karari verenler o ucaktaydilar sanki

yanıt5
yanıt0
poh:

beyinin bir kısmı iflas mı etti senin

yanıt2
yanıt0
Vatansever:

Tek tesellin bu mu olurdu bı dahaki sefere artık belki çocuğunun yada senin bindihin uçak düşer belki Allah bilir

yanıt1
yanıt0
YK:

Iyikide almamışlar sizin gibi bencil egoist birini

yanıt0
yanıt0
abdul kadir:

eşim ve ben sağlık personeliyiz pandemi sürecinde bakıcımız işi bıraktığı için 2 yaşındaki oğlumu anneannesiyle birlikte memlekete yollamak için sabiha gökçen kalkışlı uçak bileti aldık ama çocuğum uçağa alınmadı. olay 4 temmuzda gerçekleşti, biz biletimizi 16 haziranda almıştık ama ne bir bilgilendirme oldu ne de bir mesaj. uçuş saati değişikliği kaç kere mesaj geldi , bileti alırken çocuğun doğum tarihini tc kimlik numarasını yazdık ama hiçbir uyarı falan bilidirilmedi. amaçları sadce bilet satmak

12
0
yanıtYanıtla
AFYONLU:

BANANE?29 YAŞINDAYIM 1 KEZ BİNDİM UÇAĞA BENİ İLGİLENDİRMİYO

3
8
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

TATAVA YAPMA OZAMAN OKU GEÇ

yanıt11
yanıt1
Mesut:

Siz turistkikten haber verin turistkikten yurt dışı uçuşları ne alemde insanların işleri güçleri hep aksadi dışardan giriş yapmayan ülke kalmadı bizimkiler hiç bir ülkeye gidemiyor bu nasıl adalet kilitleyin kapıları almayın bakın nasıl alırlar bizim turistleri biz her tarafa kapimizi açtık ama kimse bize açmadı

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title