Haberler

Son Dakika: HSK, FETÖ irtibatları nedeniyle 26 hakim-savcıyı görevden uzaklaştırdı

Güncelleme:

Son dakika: Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi, FETÖ ile iktisat, irtibat ve münasebetleri bulunduğu belirlenen 26 hakim-savcıyı görevden uzaklaştırdı.

Hakimler Ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı nedeniyle 26 hakim ve savcıyı meslekten uzaklaştırdı.

HSK Genel Kurulunca yapılan değerlendirimeler sonucunda, çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları dikkate alınarak 26 hakim ve savcının FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti bulunduğu kanısına varıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMALARINA KARAR VERİLDİ

HSK 2. Dairesinde, FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti belirlenen hakim ve savcıların durumu görüşüldü. İncelemenin ardından 26 hakim ve savcının, FETÖ ile irtibat, iltisak ve münasebet nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi.

Kanunun 77. maddesi, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, soruşturmanın selametine yahut yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebilir." hükmünü içeriyor.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLİP EDİLMEYECEKLERİNE KARAR VERİLECEK

Hakim ve savcıların, haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte HSK tarafından haklarında örgüt üyeliğinden işlem yapılan yaklaşık 4 bin hakim ve savcı meslekten ihraç edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakimler ve Savcılar Kurulu Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

Hocam:

Daha cok vardir

12
1
yanıtYanıtla
suat:

evet. . maalesef dediğiniz gibi. . bir taraftan yeniden sızıyorlar . . .

yanıt0
yanıt0
temizlensin:

Temizlensin de kurtulalım

10
0
yanıtYanıtla
ADAM:

KÖKLERİNİ KAZIYIN

7
0
yanıtYanıtla
ENİS:

1950''li yıllar, insanları ''CHP''li-DP''li diye ikiye ayırdılar. 1960''lı yıllar, ihtilal sonrası asılanlar, mağdurlar ve Cumhuriyetçiler diye ayırdılar, 1970''li yıllar ''sağcı-solcu-ümmetçi'' , ''komünist-faşist-sünni-alevi''diye böldüler, 12 eylül sonrası insanları Türk-Kürt-Pkk diye damgaladılar, 2000''li yıllar ''dinci-gerici-aydın-batıcı'' yaftası yapıştırdılar. Şimdi de FETÖ''cü-vatan haini'' damgası ile kimin kime ne yaptığı belli olmayan bir hale geldik. BİZ NEYİN NESİYİZ, BİLEN VAR MI?

5
0
yanıtYanıtla
suat:

FETÖ denilen örgüt CIA, MI6 ve MOSSAD ın destekleyip kurduğu örgüttür. . . tam bir baş belası yapılanma. . . hainliğin her rengine bürünür bunlar. . .

yanıt0
yanıt0
Sokrat:

ne zaman bitecek bu mankurtlar. Allah sonlarını getirsin. inşallah.

2
0
yanıtYanıtla
vw almayin:

beter olsunlar

2
0
yanıtYanıtla
camış:

aboww. daha var mı bu kadar yargıda. . .

1
0
yanıtYanıtla
suat..:

bir taraftan sızıyor bu CIA uşakları. . . daha var yani. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title