Haberler

SGK pandemi öncesi döneme döndü! Özel hastaneler hasta alamayacak

Güncelleme:

SGK, pandemi sürecinde özel hastanelerle ilgili olarak başlattığı salgın bakım hizmet ödemesini sonlandırdı. SGK, özel hastanelere gönderdiği yazı ile pandemi öncesi döneme döndüklerini bildirdi ve artık ödeme yapılmayacağını duyurdu. OHSAD Başkanı, "Özel sektör ilacı karşılayamacağı için doğal olarak hasta alamayacak" dedi.

Pandemi sürecinde özel hastanelere yaptığı salgın bakım hizmeti ödemesini sonlandıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), pandemi öncesi döneme geri döndüğünü özel hastanelere bildirdi.

İndirilmli uygulamayı 30 Haziran itibariyle başlattığını duyuran SGK'ya özel hastaneler ortak bir açıklama ile tepki gösterirken, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat Milliyet'e şu açıklamalarda bulundu:

"HUKUKA AYKIRI"

"SGK'ya göre pandemi bitmiştir. Pandemi sürecinde İstanbul'da bu işin yüzde 40 oranında yükünü çeken özel sekötre ihtiyaç kalmamıştır. Bundan sonra da Türkiye normalleştiği için de pandemi ödemesinden vazgeçmiştir. Bu pandemi bir daha çıkmayacak, 2. dalga olmayacak demek. SGK pandemi sürecinde 'Bu fiyatı artdırdım vatandaştan fark alamazsınız' diyordu. Şimdi fiyat indiriyor, 'fark alamazsınızı' da kaldırmıyor. 9 Temmuz'da diyor ki, 'ayın 30'undan itibaren bu şekilde ödeyeceğim'. Siz hastaya bakmışsınız, tedavisini yapmışsınız indirimi geçmişe dönük yapıyor. Bu Anayasaya'ya, insan haklarına, ticaret hukukuna aykırı bir işlem."

"HASTA BAKAMAYIZ"

Bakım hizmeti ücretini SGK'nın koronavirüs öncesi döneme indirdiğini vurgulayan Bahat, bu ücretin yoğun bakım için günlük 230 TL, hasta yatışının ise 43 TL olduğunu belirtti. Bu rakamların pandemi sürecinde günlük yatış için 650 TL, yoğun bakım için de bin 200 TL civarında olduğunu kaydeden Bahat, kararın vatandaşı nasıl etkileyeceği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Vatandaş bundan sonra Kovid-19'da özel sektörü bir tercih olarak kullanamayacak. Geldiğinde cebinden de ödemeyecek çünkü özel sektör bu fiyatlara alamayacak. Sürekli zarar ederek hasta bakamayız. Genellikle acil şartlarda gelir koronavirüs hastaları. Özel sektör bunun için bir ekipman bulunduramayacağı, ilacı karşılayamacağı için doğal olarak hasta alamayacak. Kamu hastaneleri bakacak." (Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sosyal Güvenlik Kurumu Milliyet Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (3)

Mehmet:

Çok güzel olmuş hukumet dogru bir karar almış ben 60 yaşındayım daha özel hastanelerin iflas ettiğini duymadım bunlar devleti sömüren sülükler

15
6
yanıtYanıtla
Mustafa:

60 yaşındasınız saygı duyuyorum ama bu süreçte devlet hastanesi normal plk sayısını yarıdan da aşağı indirmiş devlette en çok tercih edilen poliklinikler dahiliye göğüs kardioloji en erken 15-20 sonraya gün veriyor yani devlet hastanesi beni özele yönlendiriyor. Bunu bilinçsiz mi yapıyorlar bilmiyorum ama şu an çoğu devlet hastanesi kapasitesinin 3 de biri ile çalışıyor vatandas istemeye istemeye özele gidiyor bu covid i de özelden çekmek normal hataları tamamen özele itecek yani kazanan yine özel olacak.

yanıt4
yanıt2
Gurbetci:

Fark etmiyorki. Yeni ozel hastanelerden cogu yap islet devret, yani hasta alsada almasada zaten hasta garantisi oldugu icin bunlar paralarini alacak. Kaybeden yine halk ne yazikki.

yanıt8
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title