Haberler

Son Dakika: Katoliklerin ruhani lideri Papa'dan Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili ilk yorum

Güncelleme:

Son dakika: Katoliklerin ruhani lideri Papa, Ayasofya'nın yeniden cami olmasıyla ilgili "Çok acı verici" yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz cuma günü yeniden cami olarak hizmet vermesi kararlaştırılan Ayasofya hakkında konuşan Papa Francis, bu durumun çok acı verici olduğunu söyledi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa, haftalık pazar ayini için St. Peter's Meydanı'nda Hristiyanlara seslendi. Papa Francis'in gündeminde Ayasofya Camii de vardı.

"AKLIM İSTANBUL'DA"

Francis, Ayasofya için şu ifadeleri kullandı: "Aklım İstanbul'da. Ayasofya'yı düşünüyorum ve derin acı duyuyorum"

NE OLMUŞTU?

1934 yılından bugüne müze olarak kullanılan Ayasofya, geçtiğimiz cuma günü Danıştay'ın kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla tekrar camiye çevrilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Ayasofya Camii'nde ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz tarihi için hazırlıklar da başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yabancı ülkelerden Ayasofya konusunda gelen tepkilere bugün yayınlanan bir röportajda şu ifadelerle yanıt verdi: "Burası, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethettiğinde ilk cuma namazını kıldığı ve fethin sembolü olarak camiye dönüştürdüğü bir mekândır. Bu yüzden toplum hafızamızdaki yeri vazgeçilmezdir. 1934'te Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmesi, milletimizin içini acıtan bir karardı. Ayasofya'nın tekrar asli hüviyetine kavuşturulması gerekiyordu. Danıştay, yapılan başvuru sonucu nihai kararı verdi. Danıştay'ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içerden ve yurtdışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya'nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti'dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer."

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Papa Francis Papa Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (8)

abdurrahim:

hayırlı olsun diyecek hali yoktu heralde

1
0
yanıtYanıtla
Meraba:

Neden lo papa Git iki rekat namaz kil Chnmde yanma

1
0
yanıtYanıtla
cimbomlu:

cok ta tin.

1
0
yanıtYanıtla
Bozok:

Sanane mülk bizim papaz siz önce domuz ahırı yaptığınız camilere bakın papaz efendi!

0
0
yanıtYanıtla
Hakan adil:

Ne papaz efendi niye acı duyuyorsun iğnemi battı gerçek ALLAHA hakikaten ibadet edileceği için mi acıyor sizde gün gibi biliyorsunuzki siz isa Aleyhi selama indirilen kitabı tahrif ettiniz ve Allahın Ayetlerini değiştirdiniz zaten artık herkesde sizde biliyorsunuzki son peygamber HZ. Muhammed A.S. dır son ve geçerli kitapda kuranı kerimdir ALLAH indinde Artık tek din islam dinidir siz Allaha iftira eden bir güruh sunuz siz önce kendinize acıyan Allaha karşı yalan uydurdunuz incilde yasaklanan bir şekilde ibadet ediniz Allaha karşı yalan uydurandan daha zalim kimvardır

0
0
yanıtYanıtla
Arif gsli:

1 - 0 öne geçtik. Artık hristiyanların yaptıkları zulmün bedelini ödeme zamanı için milad olacak.

0
0
yanıtYanıtla
tüpçü fikret:

evet çok acı ki 86 yıl bu zulmü yaşattılar hasert sona erdi.

0
0
yanıtYanıtla
Gultepeli Bjk:

Niyecannim caninmiyandi sana bossyere ruhani denmiyo sizlerinyaptiklarininyaninda bizimhicamahicbiseyyapmadigimiza utanmadan yorumyapiyosunuz sevininki muslumanalemine ibadete acildi tamammi paapa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title