Haberler

Ayasofya'nın cami olmasına bir tepki de Ermenistan'dan geldi

Güncelleme:

Ayasofya'nın tekrar camiye çevrilmesine bir tepki de Ermenistan'dan geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuyla ilgili "Derin endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Nağdalyan, "Türk yetkililerin, UNESCO Dünya Miras Alanı olan Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararından derin endişe duyuyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN SON KARARI AYASOFYA'NIN MİSYONUNA NOKTA KOYUYOR"

Ayasofya'nın yalnızca tarihi ve kültürel bir anıt değil tarih boyunca dini, kültürel ve siyasi önem taşıdığının altını çizen Nağdalyan şöyle devam etti: "Ayasofya'ya müze statüsü verilmesi ve UNESCO Dünya Miras Alanı Listesi'ne eklenmesi medeniyetler çatışmasının değil işbirliği ve insanlığın birlik olmasının bir sembolüydü. Maalesef Türk yetkililerin bu son kararı, Ayasofya'nın bu önemli misyonuna ve sembolize ettiği şeylere nokta koyuyor."

"ULUSLARARASI TOPLUM YAKINDAN TAKİP ETMELİ"

Ayasofya kararının, UNESCO Dünya Miras Alanı Listesi'nin amacı ve anlamında büyük değişiklikler yapılması konusunda 'tehlikeli bir emsal' teşkil ettiğini savunan Nağdalyan, "Uluslararası toplum, özellikle UNESCO, Türkiye'de benzer statüdeki tarihi alanların korunmasını yakından takip etmeli" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Ermenistan Türkiye Dünya Haberler

500

Yorumlar (14)

38:

Kapatmalarina gwrek yokki naziler kundakliyor baktimki ne kadar rahatsiz olan vatan haini varmis icimizde kani bozuk sorun camii olmasi degil egemenlik hakkimiz .kani bozuklar derki ilerde istanbulu yunana verelim izmiride verelim akdeninden vaz gecelim karadenizi ruslara verelim doguyu fransizlara agriyi ermenilere boyunduruk altinda yasayalim avrupanin Amerikanin usagi olalim bunumu istiyorsunuz malesef musade etmeyiz bu topraklar ecdadimizin kaniyla yogrulmus bir zerresiniden vazgecmeyiz dunyada gelse uzerimize kanibozuklarda gelse hepsine resttttt en icten sevgilierimle saygilar

9
4
yanıtYanıtla
Behlüldane:

Kambersiz düğünmü olur, Dağlık Karabağ’da bütün camileri domuz çiftliği yaptılar Yunanlılar oniki adalarda bütün camileri ya yoktular yada kafe bar yaptılar Ayasofya neden camii diyen emperyalist yalkalar utanır

11
2
yanıtYanıtla
xli:

Aaaa dünya mirası canım öyle deme Babamdan kalan evi dünya mirası olarak yunanlılara adıyorum

yanıt0
yanıt0
Anka:

hepsinin canı cehenneme yeterki biz ülke olarak beraber olalım

8
3
yanıtYanıtla
Murat:

Devletimizin Kararına saygı duyuyorum ama Bence Tarafsız kalınması Ve müze olarak kalması gerekirdi ...

1
8
yanıtYanıtla
Fatma:

Ayasofya fetih hakkımız,kılıç hakkımızdır Allah'ın evi Camimizdir Osmanlı torunlarıyız tüm dünya karşı dursa hak bildiğimizi yapar gurur duyarız esselamünaleyküm.

7
2
yanıtYanıtla
Teousta:

İt ulur kervan yürür

7
2
yanıtYanıtla
önemsiz:

Sana ne. . .

6
1
yanıtYanıtla
Bulut:

Avrupadaki. Bütün. Camiler. Kapatillsin. O. Zaman. Akilari baslarina gelir

1
6
yanıtYanıtla
Dogru söyler:

Bizde azarbaycanin 25 in sizin tarafinizdan isgalinden endise duyuyoruz. Ayasofya567 senedir elimizde, ve kproma altinda. Soru su ; Avrupada veya hiristian ülkelerde camilerimiz ayni koruma altindami, Yoksa yilda yüzlerce defa tahribmi ediliyor. ? Iki yüzlüler siz kendi evinizin önünü temizleyin ve bize karismayin, yoksa bircok ayasofyahic degilse temizlik ve bakim icin bizim olur. Saygi ve selamlar

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title