Haberler

Fatih Terim, yabancı kuralı sonrası Süper Lig'in teknik direktörleriyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı

Güncelleme:

Türk futbolunda yabancı kuralının bir kez daha değişmesinin yarattığı büyük tartışma sürüyor.

14 yabancı kuralının mimarı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yaptığı son değişikliğe karşı harekete geçti. Terim, Süper Lig'deki diğer 16 teknik direktör ile geçtiğimiz günlerde toplantı yaptı.

SADECE HÜSEYİN ÇİMŞİR KATILMADI

Terim'in video konferansla yaptığı toplantıya sadece Trabzon spor'dan Hüseyin Çimşir katılmadı.

"TEKNİK DİREKTÖRLERE MUTLAKA DANIŞILMALIYDI"

Yabancı kuralı değişikliğinin masaya yatırıldığı toplantıda, ortak görüş, "Yabancı kuralı için bizlere hiç danışılmadı. Yurtdışında bile örneği olmayan bir modele geçildi. Bu şekilde Türk futbolunun gelişeceği düşünülüyor. Ancak sorun sadece yabancı sınırı ile ilgili değil. Bir birlik ya da derneğimiz olmadığı için bir baskı yapamıyoruz. Ancak böyle bir karar alınırken Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı. Türk spor kamuoyunun yüzde 90'ının karşı çıktığı bir karara kim neden imza atıyor" şeklinde oluştu.

"BİR TEPKİ TOPLANTISI DEĞİL"

Terim, bunun bir tepki toplantısı olmadığını ve teknik direktörlerin sürekli bu şekilde toplanması gerektiğini söyledi. Ankaragücü maçı öncesinde beINSports'a konuşan 66 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, "Maç öncesi kaybeden, kazanan ve bunun sonucuna göre konuşan kişiler değiliz. Bizler, Türk futbolunun marka değerini yöneten en önemli figürlerden biriyiz. Dolayısıyla bizi böyle görmeleri gerekir. 18 Süper Lig hocasını daha önce de davet etmeyi düşünüyordum ancak bu kez yabancı sınırı konusunda da herkesle bir görüşme yaptık, çok da güzel oldu. Bizler her ne kadar rakip olsak da genel olarak hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Dolayısıyla bu 18 teknik adamın her dakika toplanmasından, fikir alış verişi yapmasından yanayım. Bizim toplanmamızdaki amaç bu kararın değişmesi değil, yanlış anlaşılmasın ama bizler değerli teknik adamlarız. Toplantıda Prosinecki ve Sumudica da çok güzel şeyler söyledi; Tamer Tuna hocamız da bizi Antalya'ya davet etti. Bu görüşmelerden bir zarar çıkmaz ve bu toplantılar bir tepki toplantısı değil" dedi.

KURALA İRONİ YAPTI

Ankaragücü maçı öncesinde toplantı hakkında konuşurken yeni yabancı kuralına da ironi yapıp bir eleştiri getiren Terim, "Futbolumuzda herhangi bir yapısal, tesisleşmeyle ilgili bir sorunumuz yok! TFF'nin kendisinden önce alınan kararları değiştirerek kendi kararını koymuştur, hepimiz bu karara uyacağız. Kulüplerimizin kasası zaten dolup taşıyor, bu kararla daha da taşacak. Avrupa'da daha fazla futbolcu oynatacağız, doğru!" sözlerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Fatih Terim Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

Mehmet. B:

Futbolu çok iyi yerlere taşıdınız. Da..!!!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title