Haberler

Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu

Güncelleme:

Süper Lig'in 32. haftasında G.Saray, küme düşmeme mücadelesi veren Ankaragücü'ne konuk oldu. Sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan Ankara ekibi, kümede kalma yolunda hayati bir 3 puan aldı. Galibiyet hasretini 8 maça çıkaran G.Saray ise lig üçüncülüğü yarışında bir kez daha darbe almış oldu.

Süper Lig'de 32. hafta maçında kümede kalma hesapları yapan Ankaragücü ile Şampiyonlar Ligi'ne gitmek isteyen Galatasaray karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi Ankaragücü oldu.

Ankaragücü'nün golünü 62. dakikada penaltıdan Oscar Scarione kaydetti.

Ankaragücü'nde Dever Orgill gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve gelecek hafta forma giyme şansını kaybetti.

G.SARAY'DAN ÜST ÜSTE 3. MAĞLUBİYET

Ligde 5 maç sonra kazanan Ankaragücü puanını 29'a yükseltti. Ligde 8 haftadır galibiyet alamayan ve son 3 maçını kaybeden Galatasaray 52 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Ankaragücü, Antalyaspor'u ağırlayacak. Galatasaray'ın konuğu Göztepe olacak.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü karşısında, takımını bir önceki lig maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fatih Terim, hafta içi Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde iki değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılılarda Ryan Donk ve Mariano Filho'nun yerine, genç oyuncu Emin Bayram ile sarı kart cezası sona eren Marcelo Saracchi ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'ın MKE Ankaragücü karşısındaki 11'i, Okan Kocuk, Linnes, Emin Bayram, Marcao, Saracchi, Seri, Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük'ten oluştu.

G.SARAY 6 TÜRK OYUNCUYLA SAHADA

Fatih Terim, MKE Ankaragücü karşısında ilk 11'de 6 Türk futbolcuya şans verdi.

Sarı-kırmızılı takımda, birçok yabancı futbolcu sakatlık veya cezası nedeniyle başkentte forma giyemedi. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Radamel Falcao, Mario Lemina, Ryan Donk ve cezalı olan Sofiane Feghouli'nin yokluğunda ilk 11'de altyapıdan Emin Bayram'ın yanı sıra Okan Kocuk, Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük mücadele etti.

EMİN BAYRAM KAPTAN OLDU

Teknik direktör Fatih Terim, 17 yaşındaki stoper Emin Bayram'ı sahaya kaptan olarak çıkardı.

Profesyonel kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de oynayan Emin Bayram'a kaptanlık pazubendi verildi.

Emin, bu sezon daha önce 3 lig maçında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, maçtan önce yayıncı kuruluşa Emin Bayram'la ilgili yaptığı açıklamada, "Donk, dün bileğinden sakatlık yaşadı. Oynayamayacağını ifade edince Emin'e şans verdik. İnşallah iyi de oynayacak. Onun için iyi bir fırsat. Aynı zamanda takım kaptanımız. 9 senedir Galatasaray'da. En eski o. Ona kaptanlığı verdik. Kendisine de söyledim. Her hatasında onu affedecek bir hocası ve camiası, her hatasını hoş görecek taraftarı var. Ona, çıkıp oynamak kalıyor." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Ryan Donk, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.

Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu

FALCAO 19. MAÇINI KAÇIRDI

Galatasaray'ın büyük umutlarla kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle yine takımdaki yerini alamadı.

Sezonda aşil tendonu, baldır ve adale sakatlıkları yaşayan Radamel Falcao, transferinden sonra Galatasaray'ın oynadığı 41. resmi maçın 19'unu kaçırdı.

Yıldız futbolcu, görev aldığı 22 resmi müsabakada ise 11 kez ağları havalandırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 11: Ankaragücü savunmadan uzun bir topla hızlı çıkmak istedi. Sol taraftan ceza sahasına giren Lobzhanidze'nin ortasında Linnes topa ayak koydu ve meşin yuvarlak kornere çıktı.

Dakika 18: Ankaragücü kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullandı. Ardından ceza sahasına yapılan ortada arka direkte boş kalan Lobzhanidze topun gelişine kötü bir vuruş yaptı.

Dakika 19: Galatasaray isabetli paslarla sol kanattan etkili geldi fakat önce Pazdan ardından Kitsiou rakiplerine şut imkanı tanımadı.

Dakika 22: Ankaragücü köşe vuruşunda Pinto ortasını yaptı. Top kaleci Okan'ı geçip arka direğe yönelirken Taylan yaptığı müdahaleyle Pazdan'a vuruş şansı vermedi.

Dakika 23: Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Lobzhanidze seken topa sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

Dakika 27: Emre Akbaba kaleyi cepheden gören bir bölgeden ceza sahasına girerken sol ayağıyla şutunu attı ancak Pazdan bir kez daha topa ayak koyuyor!

Dakika 36: Ankaragücü çok hızlı bir şekilde rakip kaleye geldi. Galatasaray ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonrası top sağ taraftaki Michalak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Okan gole izin vermedi.

Dakika 38: Lobzhanidze'nin sol kanattan yaptığı ortada Galatasaray savunması kafayı vurdu. Scarione ceza yayı üzerinde topa gelişine sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu

İKİNCİ YARI

Dakika 46: Orgill sağ çaprazda Marcao'dan çok şık sıyrıldı ve ceza sahasına girip şutunu attı ancak top az farkla yandan dışarı gidiyor.

Dakika 52: Ankaragücü yine tehlikeli geldi. Kitsiou rakip savunmanın arasından uygun durumdaki Lobzhanidze'yi gördü fakat Gürcü futbolcu topun gelişine vuruşunu yapamadı.

Dakika 53: Galatasaray bir anda tehlikeli geldi. Taylan'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Ömer Bayram kale sahasına ortasını yaptı. Pozisyonu takip eden Belhanda arka direkte topu ağlara göndermeyi başaramadı.

Dakika 57: Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta top direkten oyun alanına geri döndü! Seken top Taylan'ın önünde kalırken bu futbolcunun vuruşunda Pazdan topa ayak koymayı başardı.

Dakika 62: Galatasaray savunmasında çıkarken yapılan top kaybının ardından Michalak, Emin Bayram'ın müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Scarione, Ankaragücü'nü 1-0 öne geçirdi.

Dakika 65: Belhanda ceza sahasının hemen dışından çok sert bir şut attı fakat Pazdan bir kez daha topun kaleye gitmesine izin vermedi.

Dakika 67: Ankaragücü kalecisi Ricardo'nun uzun vuruşunda Emin Bayram topu kalecisine bıraktı. Topu takip eden Orgill, Okan'dan önce vuruşunu yapmak istedi ancak başarılı olamadı.

Dakika 75: Belhanda'nın ara pasıyla Emre Akbaba ve Adem Büyük ceza sahasına hareketlendi. Ceza sahasında yaşanan karambolün ardından Ankaragücü savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

Dakika 76: Ankaragücü sağ kanattan etkili geldi. Arka direğe yapılan ortada Emin Bayram son derece kritik bir müdahale yaptı ve topu kornere attı.

Dakika 84: Ankaragücü ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı ancak Galatasaraylı futbolcular GOL vuruşu yapma şansı bulamadı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Emin Bayram Ankaragücü Haberler

500

Yorumlar (5)

samsunlu:

Ankara gücü takiminda bir tane Türk futbolcu görmedim, duyanda sampiyonluga oynayan takim sanir, yazik bu kadar paralari carcur etmeye, sonrada Türk futbolu neden ilerlemiyor diye isyan ederler, . . . .

10
3
yanıtYanıtla
murat caneker:

galatasaray şampiyonlugu kaybettiğini anladığı zaman muslerayı sakat gösterdi. şimdi ise bahisle vurgun yapıyo :D

5
5
yanıtYanıtla
metin:

ne kritiği sanki Cl finali bu sene şampiyon olsan ne yazar zaten olamıycaksınızda umarım başakşehir olur hak etdiler

5
3
yanıtYanıtla
Hayaller:

Fatih reis kralsın ama, senin devrin geçti artık emekli ol al torunlarını sev. Olanlara emre lere sergenlere bırak ortamı :)

3
1
yanıtYanıtla
doğal:

ister 8 olur ister 18 ister 81 sizeneeeeeeeeee uefa kupamız var diye kıskanıyosunuz demiii 3 senede 2 şampiyonluk gayet iyi mükemmel. arada sırada kaçacak şampiyonluk bu da çok doğal. dünyada nerede görülmüş her sene aynı takımın şampiyon olduğu haaaaaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title