Haberler

200 milyonluk vurgunla suçlanan kuyumculardan 3'üncüsü de yakalandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da üç kuyumcu ortağa esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından kişiler, yatırım vaadiyle para ve ziynet eşyası emanet etti. Üç ortağın ortadan kaybolmasıyla 50 kişi şikayette bulundu. 200 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kaybolan şahısların hepsi yakalandı.

Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'ndaki kuyumcuya esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından kişiler, yatırım vaadiyle para ve ziynet eşyası emanet etti. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf O, ağabeyi Zülfikar O. ve Serdar A, 200 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kayboldu. Paralarını emanet ettikleri kişilerden haber alamayan ve dolandırıldıklarını söyleyen yaklaşık 50 kişi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Şikayeti inceleyen savcılık, kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için gözaltı kararı çıkardı.

KARDEŞ KUYUMCULAR TUTUKLANMIŞTI

Şüphelilerden Zülküf O, hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrenince Adana'da polise giderek teslim oldu. Bir hafta sonra ağabeyi Zülfikar O. da polis ekiplerince Adana'da yakalanıp gözaltına alındı. Diyarbakır'a getirilen kardeş kuyumcular, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

200 milyonluk vurgunla suçlanan kuyumculardan 3'üncüsü de yakalandı

SON ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Yakalanması için çalışma yürütülen son şüpheli Serdar A, dün Adana'da yakalanarak gözaltına alındı. Serdar A'nın gözaltına alınmasıyla davadaki tüm şüpheliler yakalanmış oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, kamuoyunda geniş yankı bulan olayla ilgili iki savcı görevlendirerek soruşturmanın hızlı yürütülmesi talimatını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Haberler

500

Yorumlar (1)

hakikat:

adamları ne yapalım nasılsa salınırlar, hadi diyelim tutaklandı beraat ederler, hadi diyelim mahkum oldular af çıkar yani her halükarda serbest kalırlar. önemli olan paralar nerde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title