Haberler

Yerli otomobil ilgiyi artırdı, Alman mühendislik devi Türkiye'ye geldi!

Güncelleme:

"Türkiye'nin Otomobili" projesi, dünya devlerinin Türkiye'ye ilgisini artırdı. Nitekim projede TOGG ile birlikte çalışan dünyanın önde gelen mühendislik şirketlerinden EDAG, Türkiye'de ofis açtı.

Alman mühendislik şirketi EDAG, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde ofis açtı. Şirket ilk projesini TOGG ile gerçekleştirecek. Cosimo De Carlo, "TOGG'un Türkiye ve Avrupa'nın elektrikli ulaşıma önemli katkı sağlayacağına eminiz" dedi.

Dünyanın en büyük bağımsız mühendislik şirketlerinden Alman EDAG Türkiye ofisini açtı. Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde açtığı mühendislik merkezi ile birlikte EDAG uluslararası mühendislik merkezlerinin sayısı 60'ın üzerine çıktı. EDAG Grubu, geçen yıldan bu yana mühendislik iş ortağı olduğu TOGG ile uluslararası uzman mühendislerden oluşan bir ekibin parçası olarak ilk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek üzere çalışıyor. EDAG şimdi de Bilişim Vadisi'ndeki 600 metrekarelik ofisinde bu çalışmalara yerinde destek sunacak.

"TOGG'UN TÜRKİYE VE AVRUPA'YA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAĞINDAN EMİNİZ"

Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in haberine göre, TOGG ile olan işbirliği kapsamında Türkiye Ofisi'nin açılışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan EDAG CEO'su Cosimo De Carlo, "Mayıs 2019'dan bu yana sorumlu mühendislik ortağı olarak TOGG'la başarılı bir işbirliği yürütüyoruz. Bu işbirliğinin geldiği noktada Türkiye'de de bir ofisimizin olması gerektiğine karar verdik. Çünkü TOGG'un Türkiye ve Avrupa'nın elektrikli ulaşımına (e-mobility) önemli katkı sağlayacağından eminiz" diye konuştu.

"VARSA TÜRKİYE'DEN YOKSA DÜNYANIN EN İYİSİ İLE ÇALIŞIYORUZ"

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ise konuyla ilgili olarak, "TOGG için yola çıkarken, 'varsa Türkiye'den firmalarla, henüz Türkiye'de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağız' demiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG'ın TOGG'un çekim alanına girerek Türkiye'ye ve Bilişim Vadisi'ne gelmiş olmasını 'Mobilite Ekosistemi' oluşturmak olan ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtlarından olarak görüyorum" dedi.

TÜRKİYE GELECEKTE ÖNEMLİ ROL ALACAK

EDAG Grubu COO'su (Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi) Harald Keller de Bilişim Vadisi'ndeki merkezin açılışından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "TOGG ile işbirliğimizle, Türkiye'nin geleceğin otomotiv pazarında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bu nedenle 360 derece araç mühendisliği yetkinliklerimizi Türkiye'deki otomotiv endüstrisine sunmaya karar verdik. Potansiyel müşterilere EDAG'ın uluslararası ağına erişim imkânı sağlayarak küresel ulaşım mühendisliği uzmanı olarak konumumuzu güçlendiriyoruz" dedi.

YÖNETİM BİR TÜRK'E EMANET

EDAG Türkiye'yi, otomotiv mühendisliğinde uzun yıllara dayanan deneyimi olan Mertcan Kaptanoğlu yürütecek. Kaptanoğlu, yakın zamanda 30 mühendisten oluşan bir ekip kuracak. EDAG uzun vadede Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Gebze TOGG Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (56)

Vatansever:

Ortada fabrika yok arabayi sanayide mi yapacaklar ????????

3
60
yanıtYanıtla
Hakan:

Çokkk zorunuza gidiyor dimi. Denize dökülemeyen yunanlılar sizi

yanıt5
yanıt6
Sedat:

Sen vatansever olamazsın. Adini değiştir ajan.

yanıt0
yanıt0
Enderdo:

Milletimizde baya ezik insanlar var. Bu güne kadar vaad edilipte olmayan bişey oldumu dev projelerin hepsi oluyorken bu ne karamsarlık..

2
40
yanıtYanıtla
yiğido58:

hadi lan ordan yıllardır putlarla kendinizi avundurup durdunuz şimdi ne yapılsa hemen yalan haber diye uyduruyorsunuz nankörler

yanıt1
yanıt0
yerlı yiri hamsi:

hani yerliydi vay arkadaşşş

11
23
yanıtYanıtla
mehmet:

Ya arkadaş ıphone da amerikanın ama kimse demiryor her bir parçası başka ülkede üretilip başka bir ülkede üretiliyor. :)))))))))

yanıt12
yanıt1
ŞAHİN:

amerikalılar f 35 lerin bütün parçalarını tedarikçi ülkelerde yaptırıp kendi ülkesinde birleştiriyor ve yerli amerikan malı diye satıyor. Bizim hamsiler hala tamamı yerli olan otomobilimizi eleştiriyor. Sen ne kadar yerliysen togg o kadar yerli arkadaşım.

yanıt11
yanıt1
Özcan:

Hangi görüşe sahip olursak olalım böyle büyük bir projeye sahip çıkmak gerekir. Ben sonuna kadar destekliyorum. Mazallah bu fırsat kaçarsa bir daha gelmeyebilir...

27
4
yanıtYanıtla
abura:

dandik araba lityum parasını kendi böbreklerinizi satarak alırsınız !

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title