Haberler

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı

Güncelleme:

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in yasaklanan reklamı çok ses getirdi. Mobilya ticareti yapılan sitenin reklamında alışveriş yapan mutlu insanlar ve kolilerin içinden çocukların çıktığı görülse de bu reklam aslında kargo şirketi FedEx'e ait.

ABD merkezli e-ticaret sitesinde basit ürünlerin fahiş fiyatlara satılması ve bu ürünlerin kayıp çocuk isimleriyle aynı olması sonrasında, Wayfair'de çocuk ticareti yapıldığı iddiaları ayyuka çıktı. Haberdar olanların kanını donduran vahim iddialar, tüm dünyada bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

REKLAM FEDEX'İN ÇIKTI

İddiaları güçlendiren ise bir reklam filmi oldu. Kolilerin içinden çocukların çıktığı bu reklam filminin Wayfair'e ait olduğu söylense de aslında bu reklam filmi kargo şirketi FedEx'e ait.

GÖRÜNTÜLERDE MONTAJ VAR

Wayfair'e ait olduğu iddiasıyla paylaşılan reklam montajlanmış. Reklam filminin orijinali ise, lojistik firması FedEx'e ait ve 2018 yılında firma tarafından paylaşılmış.

Çocuk ticareti yaptığı iddia edilen Wayfair'in tepki çeken reklam filmi FedEx'in çıktı

WAYFAİR İDDİALARI YALANLADI

Wayfair ise söz konusu çocuk ticareti iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Elbette ki; bu iddiaların hiçbirinde doğruluk payı yok. Söz konusu dolaplar, endüstriyel kullanım için tasarlanmış mobilyalar ve buna göre fiyatlandırıldı" dedi. Wayfair, dolapların özelliklerini daha doğru bir şekilde gösterecek yeni görsellerle tekrar satışa sunulması amacıyla bu ilanları sitesinden kaldırdığını açıkladı. Ancak sosyal medya kullanıcıları, Wayfair'in pazar yeri bölümünde farklı satıcılardan binlerce dolara satılan minder, yastık gibi başka ürünler de tespit etti. Wayfair konuyla ilgili; bu durumun dinamik fiyatlama algoritmasından kaynaklandığını ancak bazı ürünlerin fahiş fiyatlara ulaşmasının "teknik bir hata" olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Wayfair Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (13)

Kemal:

her sakallıyı dede her haberide doğru sanmayın adamların bütün ürünleri insan ismi zaten çekilen videoda sona eklenmiş veledin biri koliden cikiyo telefonla çekilmiş tanıtım filmi karesine benziyo mu hiç demekki adamlar iyi ciro çekiyo sinek avlayan büyük firmalar iyi plan yapmış o kaybolan dedikleri samiyah denen kız dün açıklama yaptı ben kayıp falan değilim diye youtube a adını yazın aratin lan zaten milyar dolarlık firma her dolabın içine çocuk mu koyacak XD

15
41
yanıtYanıtla
yasemin:

allah kahretsin böyle pislikleri internetten alışveriş yapmayın yaptırmayın. böyle iğrenç bir dünya oldu, allah korkunuz da mı yok sizin allah kahretsin söyleyecek söz bulamıyorum.

39
13
yanıtYanıtla
yaseminciğim:

bu meselenin internetten alışveriş ile ne alakası var acaba. o zaman internete de girmeyelim girdirmeyelim buraya da çekeriz istesek di mi

yanıt7
yanıt1
koalako:

internetten alışveriş yapmak ile ne ilgisi var?

yanıt4
yanıt2
Deniz:

Kutudan çıkan çocuğun videoya sonradan eklendiği çok bariz. Bir deli kuyuya taş atmış misali oldu bu video, her yerde paylaşılıyor. Büyük ihtimal bir Türk''ün çalışması, çünkü farklı dillerde arattığınızda böyle bir içeriğe ulaşamıyorsunuz. İnternetteki her şeye inanmamalı.

24
17
yanıtYanıtla
Çelik:

Artık böyle birşey varsa bile komplo teorileriyle iyice sulanır gider. Bir kere yayılınca yanlış bilgi, önünü almak imkansız zaten.

yanıt5
yanıt1
ceza:

bunları ibrati alem için meydanlarda asmak lazım

17
7
yanıtYanıtla
memik:

bunlar eşşek ya internetten çocuk satsın

3
15
yanıtYanıtla
pizzagate:

şeytan bunlar ya

11
2
yanıtYanıtla
yuh:

yasakla ama tutuklama ha. ne yaptıklarını anladığı için çok bariz olmuş bu yav diye yasaklıyor ama kimseyi tutuklamıyor devam et diyor abd

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title