Haberler
BBC

ABD'de 17 yıl aradan sonra ilk federal idam cezasının bugün infaz edilmesi bekleniyor

Güncelleme:

ABD'nin Indiana eyaletinde, 17 yıl aradan sonra ilk kez federal mahkemenin kararıyla idam cezasına çarptırılan bir mahkumun cezasının bugün infaz edilmesi bekleniyor.

ABD'de Donald Trump Yönetimi geçen yıl, 2003'te durdurulan idamların infazına yeniden başlama kararı almıştı. Daniel Lewis Lee'nin infazı, kurban yakınlarının başvurusu üzerine, Cuma günü federal mahkemenin kararıyla ertelenmişti. Lee tarafından öldürülen kişilerin yakınları koronavirüs salgını nedeniyle mahkumun idam edilişini izlemek için seyahat etmekten korktuklarını söylemişti.

Fakat hükümetin başvurusuyla temyiz mahkemesi bu kararı bozdu. Mahkeme, ABD yasalarında kurban yakınlarına infazı izleme hakkı veren hiçbir düzenlemenin olmadığına hükmetti.

YÜKSEK MAHKEMEDE İTİRAZ

Kurban yakınlarının infazı erteletmek için Yüksek Mahkeme'ye gidecekleri belirtiliyor. Bir dönem beyazların üstünlüğünü savunduğu, ancak sonradan görüşlerinin değiştiği belirtilen 47 yaşındaki Lee, 1996'da bir aileden üç kişiyi işkence ederek öldürmek ve bu kişilerin cesetlerini göle atmaktan hüküm giymişti.

Trump yönetiminin infazlara başlama kararı almasından sonra Lee'nin Aralık'ta zehirli iğneyle idam edilmesine karar verildi. Ancak mahkemelerin itirazı nedeniyle infaz gecikti.

KURBANLARIN AİLESİ TRUMP'TAN MAHKUMUN HAYATINI BAĞIŞLAMASINI İSTEMİŞTİ

Kızı ve sekiz yaşındaki torunuyla silah kaçakçısı damadını kaybeden Earlene Peterson, geçen yıl Trump'a çağrıda bulunarak Lee'nin hayatını bağışlamasını istemişti.

Peterson, CNN'e açıklamasında "Onun için birinin ölecek olması kızımı utandırırdı" dedi. Lee, Temmuz ve Ağustos'ta idam edilmesi planlanan dört mahkümdan biri. Mahkumların tümü çocukları öldürmekten hüküm giydi.

ABD adli sisteminde yargılamalar ya ulusal düzeyde federal mahkemelerde ya da bölgesel düzeyde eyalet mahkemelerinde yapılıyor. Sahte para basmak, posta hırsızlığı gibi bazı suçlarla ilgili davalar otomatik olarak federal mahkemelerde görülüyor.

Bunun için davada ABD devletinin taraf olması ya da anayasanın ihlal edilmesi gerekiyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Indiana Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Ayse:

Cocuk tecavüzcüleri ve katilleri hakediyor Idami

20
0
yanıtYanıtla
kayıdan gelen ses:

bizim ülkemizde de hainlere ve canilere bu şekilde idam uygulansa bu tür suçlar yüzde doksan azalır. hak eden için idam gereklidir. biz ise tosun besler gibi besliyor ve idamlık adamları 5-10 sene sonra tekrar suç işlemesi için salıyoruz.

19
0
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Darısı bize inşallah ilk şu sapıklar idam edilsin

16
1
yanıtYanıtla
Down:

%100 katılıyorum insallah gelir ve bu pislikler temizlenir.

yanıt12
yanıt0
ali:

Cezası 0 kanıtlanabilen kişilerin idam edilmesi taraftarıyım. Suçu işlediğine dair hiçbir şüphe yoksa, suçlu olduğu 0 kanıtlanmışsa idam edilmesinde hiçbir sakınca yok. Çünkü tacizcizi, gaspcısı, adam öldüreni başka türlü yola gelmiyor.

14
1
yanıtYanıtla
FANİ:

İdam sapıklar ,katiller ve vatan hainleri için gelmeli bence.O kadar cocuk istismar edilip öldurülüyor ailelerin yüreği soğumuyor acıları derinleşiyor.

13
0
yanıtYanıtla
Saliha:

Cocuk ve hayvan tecavüzcüleri ne ölüm cezası Verilmeli...

11
0
yanıtYanıtla
www:

haklısın asıl ölümü onlar hakediyor.

yanıt0
yanıt0
Akın:

Türkiyede Katillere, Teröristlere , Canilere, Tecavüzcülere İdam geri getirilsin, Bütün bu suçlular bir gece içerisinde Avrupaya hicret ederler. Bizde suçlulardan kurtulmuş oluruz. :) :)

6
0
yanıtYanıtla
Akın:

Türkiyede Katillere, Teröristlere , Canilere, Tecavüzcülere İdam geri getirilsin, Bütün bu suçlular bir gece içerisinde Avrupaya hicret ederler. Bizde suçlulardan kurtulmuş oluruz. :) :)

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title