Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 15 Temmuz'a özel sergi

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK AŞ Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları eğitmenleri tarafından hazırlanan "Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu" isimli sergi 15 Temmuz'da açılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK AŞ Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları eğitmenleri tarafından hazırlanan "Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale- 15 Temmuz Ruhu" isimli sergi 15 Temmuz'da açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yüzde 80 atık malzeme kullanılarak 45 günde tamamlanan sergide, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın ve Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın minyatürünün yanı sıra Seyit Onbaşı, Kınalı Hasan gibi kahramanlar ve Nusret Mayın Gemisi'ne, geleneksel el sanatlarıyla 3 boyut kazandırıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferini'nin 105. yılı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle ertelenen sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yeniden düzenlendi.

Sergide, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın minyatürü, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Seyit Onbaşı, Nusret Mayın Gemisi, Kınalı Hasan'ın konu edildiği ve hikayeleştirildiği 47 eser, 35 eğitmen tarafından geleneksel Türk el sanatları teknikleriyle (ebru, çini, filografi, Maraş işi, kumaş boyama, nakış, hüsnühat) 3 boyutlu olarak hazırlandı.

15 Temmuz'da saat 11.30'da Kayseri Kale İçi Geçici Sergi Salonu'nda açılacak sergi, Kovid-19 önlemleri alınarak ziyaretçilerini kabul edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çanakkale 15 Temmuz Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title