Haberler

Tarihi koza fabrikası leyleklere yuva oldu

Güncelleme:

Edirne'de, Osmanlı döneminden kalma metruk haldeki koza fabrikası, anne leylek ve yavrularına yuva oldu.

Edirne'de, Osmanlı döneminden kalma metruk haldeki koza fabrikası, anne leylek ve yavrularına yuva oldu.

Dilaver Bey Mahallesi, Dar-ül Hadis Camisi karşısında yer alan fabrikanın çatısı, bahar aylarında kente gelen leyleklere, sonbahara kadar ev sahipliği yapıyor.

Göçmen kuşlar için önemli duraklardan ve kuluçka alanlarından olan kentte, leyleklerin yavrularını büyütme ve yaşam mücadeleleri ilgiyle izleniyor.

Metruk halde bulunan ve uzun yıllardır kullanılmayan binanın çatısına ağaç dalları ve otları kullanarak yuva yapan leylekler, mahalle sakinlerince her ilkbaharda merakla bekleniyor.

Mahalle sakinlerinden Uğur Doyran, tarihi binanın çatısında yer alan yuvada, her yıl 2-3 yavru leyleğin büyüdüğünü söyledi.

Leyleklerin tarihi fabrika binasını yuva edindiğini anlatan Doyran, şöyle konuştu:

"Burası atıl durumda bir bina. Yaklaşık 8 yıl önce yuva yaptılar. Her sene bu yuvada ikişer üçer yavru büyüyor. Kış ayları gelmeden yavrularını büyütüp göç ediyorlar. Bu leylekler mahallenin maskotu oldu. Her yıl gelmelerini merakla bekliyoruz. Onların yollarını gözlüyoruz. Leyleklere gözümüz gibi bakıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Osmanlı Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title