Haberler

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'de Türk bayrağının yakılmasına sert tepki: Şiddetle kınıyoruz

Güncelleme:

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de Ayasofya kararını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bayrağımızın yakılmasını şiddetle kınıyoruz. Saldırganların en kısa sürede cezalandırılmasını bekliyoruz" denildi.

Türkiye'nin Ayasofya'yı 86 yıl sonra yeniden ibadete açması sonrasında dün İsrail'deki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırı düzenlenmişti. Kendini bilmeyen bazı saldırganlar, Ayasofya kararını protesto etmek için Türk bayrağını yakmıştı. Dışişleri Bakanlığı, skandal olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kudüs Başkonsolosluğumuzun önünde 13 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenen bir gösteri sırasında bayrağımızın yakılmasını şiddetle kınıyoruz. Şanlı bayrağımıza kimse saygısızlık edemez, el uzatamaz. Bu menfur eylemin faillerinin en kısa zamanda yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Kudüs Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

Eee:

Bunun böyle sonuçlar doğuracağı belliydi. Gurbetçileri zora sokacak bu durum. Adamlar da yarın öbürgün bizim gurbetteki camileri kapatırsa nolacak. Nasıl itiraz edicez?

7
7
yanıtYanıtla
otur agla:

ezik

yanıt4
yanıt2
Eee:

Dünyada sadece sen yaşamıyorsun. Aklınla cevap verebilseydin keşke. Olsun alıştık senden çok var.

yanıt2
yanıt0
Vatandas:

Biz kimsenin kiliselerini kapatip Camii yapmadik..

yanıt3
yanıt3
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

VATANDAŞ , Ayasofya yı Mimar SİNAN yapmıştı değilmi ( ? ) AZİZ NESİN , sen haklıymışsın !

yanıt2
yanıt0
Ercan:

Sıra sanada gelecek itrail

4
2
yanıtYanıtla
Muhammed Ali:

Ayasofyanın camiye çevrilmesi ne zorlarına gitmiş kafirlerin mu ha ha ha

3
2
yanıtYanıtla
davar nedir?:

Yahudilerin Ayasofya ile ne alıp veremediği var ?

3
2
yanıtYanıtla
Ebuzer:

Değerli dostlar! Yahudi İsrailin , Türkiyenin doğu ve güneydoğusu , İranın basra körfezine kadar olan kısmı , Irak Suriye , Filistinin tamamı ve Mısırın Sina yarım adası Arzı mevud yani Nilden Fırata büyük israili amaçlıyorlar. Az kafa yorarsak bu saydığım yerlerde yıllardır hiç istikrar yok A. B. D. ve İsrail destekli terör örgütleri ve kendi silahlı kuvvetleri pırasa gibi müslüman halkları doğramakta kaos çıkarmakta ve amacına böylelikle ulaşmaya çalışmakta . SON KALE TÜRKİYE UYANALIM ARTIK LÜTFEN.

4
0
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Atalar boşuna demiyor '' Rüzgar eken , fırtına biçer '' diye . . . Eveeett , ayıkla pirincin taşını . . . Yani , ne oldu da Ayasofya , camii oldu ? Ne oldu , öteki dünyadan uyarı mı geldi ? Fatih Sultan Mehmet '' Hakkımı helal etmiyorum mu dedi ? ''

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title