Haberler

Olta ile avlanan 3 metrelik ölü köpek balığı sahile vurdu

Güncelleme:

Olta ile avlanan 3 metrelik ölü köpek balığı sahile vurdu Tatilciler önce korktu sonra fotoğraf sırasına girdi Boz camgöz türü olduğu belirtilen köpek balığının insanlara saldırmadığı belirtildi AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu: " Herhangi bir tehlikesi yok.

Olta ile avlanan 3 metrelik ölü köpek balığı sahile vurdu

Tatilciler önce korktu sonra fotoğraf sırasına girdi

Boz camgöz türü olduğu belirtilen köpek balığının insanlara saldırmadığı belirtildi

AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu:

" Herhangi bir tehlikesi yok. 70 ve 2 bin metre derinliklerde gezinirler. İnsanlara saldırdığına dair herhangi bir kayıt yok."

ANTALYA - Antalya'nın dünyaca ünlü sahiline yaklaşık 3 metre uzunluğunda ölü köpek balığı vurdu. Suyun içerisinde vatandaşlar tarafından bulunan köpek balığı, tatilcileri ilk başta tedirgin etse de balığın ölü olduğu anlaşıldı. Boz cam göz türü olduğu öğrenilen köpek balığının zararsız olduğu, ilk bulunduğunda ağzında olta olduğu ve dişlerinin olmadığı belirtildi.

Dünyaca Ünlü Konyaaltı Sahilinde deniz keyfi yapan tatilciler, suyun içerisinde 3 metrelik bir balığın hareketsiz bir şekilde olduğunu gördü. Tatilcilerden iki vatandaş ve sahildeki cankurtaranlar kıyıya çıkardıkları balığın köpek balığı olduğunu görünce şaşkına döndüler. Sahildeki bazı tatilciler, köpek balığının canlı olduğunu zannetti. Yaklaşık 3 metre büyüklüğündeki boz cam göz köpek balığının ilk bulunduğunda ağzında olta olduğu ve dişlerinin olmadığı belirtildi.

"İlk başta kaçtık, ölü olduğunu anlayınca kıyaya çıkardık"

Köpek balığını kıyaya çıkartan vatandaşlardan Mehmet Emin Güneş, "Çıkarırken oradaydım. Kıyaya vurdu. Beraber çektik. Canlı sandık ve korktuk. İlk başta kaçtık ama sonra baktık ölü. Sonra kıyaya çıkardık. Ağzında olta vardı." dedi. Diğer tatilci Yılmaz Bademci de "İlk başta canlı zannettim. Sonra onu denizden çıkardım" diye konuştu.

Bol bol fotoğraf çekindiler

Kıyıya çıkartılan köpek balığının yanında tatilciler ve çocuklar kalabalık grup oluşturdu. Tatilciler bol bol köpek balığıyla fotoğraf çekindiler. Üstü örtülen köpek balığının belediye ekipleri tarafından sahilden alınacağı belirtildi.

"Zararsız bir tür"

Konyaaltı Sahiline vuran dev köpek balığına ilişkin konuşan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, türün boz cam göz olduğunu ve insanlara saldırmayan, genelde denizdeki çöpleri temizleyen bir balık olduğunu bildirdi. Söz konusu türün avlanmasının yasak olduğunu aktaran Gökoğlu, "Herhangi bir tehlikesi yok. 70 ve 2 bin metre derinliklerde gezinirler. İnsanlara saldırdığına dair herhangi bir kayıt yok. Denizin çöpçüsü olarak bilinen zararsız bir tür. Muhtemelen bu türü balıkçılarımız yakaladı ve yasak olduğu için denize bıraktı. Korkmayı gerektiren bir durum yok. Vatandaşımız rahatça denize girebilir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title