Haberler

Son dakika haber | Murgul'da yeni yapılacak hükümet konağının temeli atıldı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Artvin'in Murgul ilçesinde yapımına kısa süre önce başlanan hükümet konağı için temel atma töreni düzenlendi.

Artvin'in Murgul ilçesinde yapımına kısa süre önce başlanan hükümet konağı için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Yılmaz Doruk, 3 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek hükümet konağının, 4 milyon 938 bin liraya yapılacağını ve yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Vali Doruk, Murgul'un bakır madeniyle adını tüm Türkiye duyurduğunu ifade ederek, "Murgul tarımda özellikle arıcılık noktasında organik ürünlere yönelik iyi bir altyapıya sahip. Murgul Karagöl, Delikli Kaya Şelalesi, Gem Kaya gibi eşsiz doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu doğal güzelliği ön planda tutarak ilçede turizmi canlandırabiliriz." dedi.

İlçede son yıllarda yapılan yatırımlara eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda tesisleşmenin tamamlandığını kaydeden Vali Doruk, "Eğitimde sağlıkta Murgul ölçeğindeki bir ilçede ne olması gerekiyorsa fazlasıyla var. Son olarak hükümet konağı noktasında bir ihtiyaç vardı. Bugün de bunun temel atma törenini yapıyoruz. Bugünden sonra Murgul maden şehri kimliğinin yanında turizm şehri olarak da ön plana çıkacak" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise ilçeye son yıllarda yapılan yatırımlarla daha da yaşanabilir bir yer haline geldiğini vurguladı.

Yaşanan değişimlerin Türkiye'de örnek olabileceğine dikkati çeken Balta, "Murgul, bakır madenciliğiyle tüm il geneline ekonomik olarak katkısı olan bir ilçedir. Artvin'in Murgul'a vefasını da bu dönemde yapılan yatırımlarla bir nebze ödemiş olduk." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla da Türkiye'nin en doğusundan en batısına yetmiş yılda yapılmayan yatırımların son 18 yılda yapıldığını kaydetti.

Murgul'un da bu yatırımlardan en fazla pay alan ilçelerden biri olduğuna değinen Kışla, "Bu proje uzun zamandır yatırım programında vardı. Bunun temelini atmak da bugüne nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. İlçede anaokul, ilkokul, ortaokul, hastane, spor salonu, öğrenci yurdu, içme suyu, TOKİ konutları, futbol sahası, kanalizasyon, ilçe giriş çıkış caddeleri, ilçe meydanı gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Balta ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla butona basarak hizmet binasının temeline harç döktü.

Programa, Murgul İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Özerden, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet Türkiye Artvin Murgul Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title