Haberler

Son dakika haberi! Eminönü'nde bayram öncesi hareketlilik

Güncelleme:

Eminönü'nde bayram öncesi hareketlilik

Bayrama sayılı günler kala alışveriş yoğunluğu

İSTANBUL - Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Eminönü'nde alışveriş hareketliliği yaşandı. Özellikle bayramlık şeker ve kahvaltılık alışverişi yapmak için Mısır Çarşısı'na akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Çarşının içinde ve dışında yaşanılan yoğunluk drone kamerasına da yansıdı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı. Fakat normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte Kurban Bayramı'nda böyle bir kısıtlamanın getirilmesinin söz konusu olmadığı açıklandı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram alışverişlerinin simge yerlerinde Eminönü ve Mısır Çarşısı'nda yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar misafirlerine en güzel çikolata ve şekerleri almak için çarşıya akın etti. Pandemi döneminde uzun süre kepenk kapatan esnaf satışlarının durgunluğundan yakınırken vatandaşlar ise fiyatların dükkandan dükkana değiştiğini söyledi. Yaşanan bu yoğunlukta vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmediği fakat maske kullanımına dikkat ettiği görüldü.

"Normalde biz bu zamanlarda şeker yetiştiremezdik"

Normal zamanlarda bu zamanlarda şeker ve çikolata yetiştiremediklerini ve şuan satışlarda durgunluk olduğunu söyleyen esnaf, "Hiç bayram hareketliliği diye bir şey yok. Normalde biz bu zamanlarda şeker yetiştiremezdik. Bu bayram hiçbir şey yok. Korona virüs çok etkiledi. Ticaretin kalbi burası gördüğünüz gibi tüm esnaf dışarıda oturuyor. Her üründe olduğu gibi şeker ve çikolatalarda da fiyat artışı var. Elimizden geldiğince fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz" dedi.

"Fiyatlarda bazı yerlerde artış var ama genel olarak normal"

Pandemiden dolayı bayramın alışıldığın dışında geçeceğini belirten Serdar Karahan, "Antalya'ya gideceğim kahve lokum aldım. Herkes için zor bir bayram geçecek pandeminden dolayı. İnşallah milletimiz için her şey hayırlı olur. Fiyatlarda bazı yerlerde artış var ama genel olarak normal" ifadelerini kullandı.

"Gaziantep'e gideceğim dünürlerime lokum bakıyorum"

Gaziantep'e gideceği için akrabalarına lokum almaya geldiğini söyleyen bir vatandaş, "İnşallah virüsten biran önce kurtuluruz da rahat bir nefes alırız şu maske ile dolaşmak o kadar zor ki çok etkiliyor. Gaziantep'e gideceğim dünürlerime lokum bakıyorum. Lokum alacağım" şeklinde konuştu.

"Şeker ve çikolatalarda hareketlilik var"

Eminönü'nde esnaf olduğunu söyleyen Kürşat Sezgin ise, "Satışlar biraz durgun ama bayram öncesi şeker ve çikolatalarda hareketlilik var. Onun dışında piyasa durgun. En çok bayram şekeri ve küçük çikolatalardan alıyorlar. Özellikle kolonyada fiyatlar çok arttı. Çikolatalarda öyle bir artış yok" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kurban Bayramı Eminönü Genel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title