Haberler

Polis ekiplerinden kurban satış ve kesim noktalarında Kovid-19 uyarısı

Güncelleme:

İzmir'in Balçova ilçesindeki kurban satış ve kesim noktalarında devriye gezen polis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kurbanlık satıcı, alıcıları ile kasaplara maske ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu.

İzmir'in Balçova ilçesindeki kurban satış ve kesim noktalarında devriye gezen polis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kurbanlık satıcı, alıcıları ile kasaplara maske ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu.

Kurbanlık alımını bayramın ilk gününe bırakan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde kurban pazarlarına gitti.

Geçmişteki Kurban Bayramlarından farklı olarak bu yıl kurbanlık satıcı ve alıcılarının maske taktığı ve pazarlık sırasında tokalaşmaktan kaçındığı görüldü.

Ayrıca, yüksek hava sıcaklığına karşın çadırdaki kesim noktalarına sınırlı sayıda kişi alındı, birçok vatandaş da güneşte sırasını bekledi.

Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan vatandaşlar ise pazarda devriye gezen polis ekipleri tarafından sıkça uyarıldı.

Bayramın ilk günü satışlar

Isparta'dan İzmir'e küçükbaş kurbanlık satmak için gelen Ahmet Ayvalık, AA muhabirine, satışlardan bu yıl çok da memmun olmadığını, koranavirüs salgını nedeniyle pazarlardaki alıcı sayısının azaldığını söyledi.

Hayvanlarını bu yıl satamadığını ifade eden Ayvalık, "38 yıldır kurbanlık satarım. İlk defa bu kadar sakin bir bayram yaşıyoruz." dedi.

Ayvalık, yer kirasının ve kesim bedelinin de yüksek olmasının da kurbanlık satışlarını olumsuz etkilediğini aktardı.

Uşak'ın Eşme ilçesinden gelen satıcılardan Tamer Karaca ise 28 yıldır kurban pazarlarında yer aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geçen yıl sattığımız fiyatlara kurbanlık satmak istiyoruz ama insan yok. Vatandaş gelmekten korkuyor. Her yıl 250 hayvan satarken bu yıl 50 kurbanlık satışı oldu. Hayvanları memlekete geri götürmek istemiyoruz. Alıcı gelince de tedbirlere dikkat etmek istiyoruz. Müşterilerimizi biz de maske konusunda uyarıyoruz."

Kasap ve vatandaşın değerlendirmesi

Kasap Ali Şimşek, bu yıl daha az insan ağırlayan kurban pazarlarında daha çok tartışma olduğunu, çünkü sosyal mesafe kurallarına uyulmaması durumunda gerginlik yaşandığını aktardı.

Kesimhaneye sınırlı sayıda vatandaş alındığına dikkati çeken Şimşek, "Polis devriye geziyor ama sadece polisin önlem alması yetmez. Herkes kendi sağlığını düşünmeli ve önlemini almalı." diye konuştu.

Halil Çoban adlı vatandaş ise pazarda eldiven ve maske kullanarak salgına karşı tedbir aldığını, ancak fiyatları yüksek bulduğunu ve kurbanlık alamadığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Balçova İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title