Haberler

İBB'ye ait kurban kesim alanında kasaplar kaçtı, vatandaş kendi kurbanını kendisi kesti

Güncelleme:

Başakşehir'de İBB'ye ait kurban kesim alanında, sabah saatlerinde randevu alan çok sayıda kişi gece saatlerine kadar kurbanları kesilmeyince tepki gösterdi. Yetkililerin kesim alanını terk ettiğini söyleyen vatandaşlar hayvanların çürümeye başlaması üzerine kendi kurbanlarını kesmeye başladı.

Başakşehir Kayaşehir'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait kurban kesim alanında kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar kurbanlarını buraya getirdi. Öğle saatlerinde randevu aldıklarını belirten vatandaşlar gece saat 04.00 sıralarında hala kurbanlarının kesilmediğini söyledi. İddiaya göre kurban kesimi için görevlendirilen kişiler, hayvanların boğazlarını kestikten sonra kesim alanından ayrıldı. Askıda kurbanlarını gören vatandaşlar çürümeye başlayan hayvanların etlerini kendileri kesmeye çalıştı. Kurban kesimi için vatandaşların bin 250 lira ödeme yaptıkları öğrenildi.

Başakşehir'de gece 4'te 'kasaplar kurban kesimini bırakıp kaçtı' iddiası

17 BİN LİRA ÖDEDİĞİ KURBANI BEKLEDİĞİ İÇİN ÇÖPE ATTI

Yetkililere ulaşamadıklarını söyleyen bazı vatandaşlarla zabıtalar arasında ise zaman zaman gerginlik yaşandı. Kurban kesim alanında bulunanlardan edinilen bilgiye göre bir kişi 17 bin lira ödediği kurbanını beklediği için çöpe attı. O anları ise bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Başakşehir'de gece 4'te 'kasaplar kurban kesimini bırakıp kaçtı' iddiası

"15.00'A RANDEVU VERDİLER. ŞUAN SAAT 04.00 VE HAYVANLARIMIZ ŞUAN ÇÜRÜDÜ"

Kurban kesim noktasında görevlilerin gittiğini belirten Halil Yetiş, "Kurbanımız kesilsin diye bin 250 lira ödedik. 15.00'a randevu verdiler. Şuan saat 04.00 ve hayvanlarımız şuan çürüdü. Veteriner hayvanların yenmeyeceğini söylüyor. Hastalıklı hayvanları şuan çöpe atıyorlar. Paramız çöpe gitti. Karşımızda muhattap olabileceğimiz kimse yok. Burada 4 çadır var. 300 kişi hayvanlarının kesilmesini bekliyor. Hiçbir yetkili yok karşımızda. İçeride çalışan herkes kaçtı gitti. Vatandaşlar kendi kurbanlarını kendisi kesmeye çalışıyor. Onlar kestikten sonra sıra bize gelecek. Bizde kendi hayvanımızı keseceğiz." dedi.

Başakşehir'de gece 4'te 'kasaplar kurban kesimini bırakıp kaçtı' iddiası

"ETLER BOZULMAK ÜZERE"

Kurban kesimi için bekleyen başka bir vatandaş ise "Saat 12.30 için randevu verilmiş. Sabah 04.00 olmuş. Hala bekliyoruz. Hayvanımızı kendimiz kestik. Etler bozulmak üzere, kokuyor. Bu mağduriyetimizi kim giderecek?" dedi.

Başakşehir'de gece 4'te 'kasaplar kurban kesimini bırakıp kaçtı' iddiası

"BURADA HERKES KENDİ KURBANINI KESİYOR"

Kurban kesimi için bekleyen başka bir vatandaş ise "Kimin peşine gidiyorsak hemen arkasını dönüp gidiyor. 2 tane kasap kaldı, onlar da mecburiyetten bitirmeye çalışıyorlar. Burada yetkililer vardı. Ama şu an kimse yok. Burada herkes kendi kurbanını kesmeye başladı. Bende kendi kurbanımı keseceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Haberler

500

Yorumlar (147)

COK BILMIS KIZ ASLI:

KESKE KURBAN PARASINI FAKIRLERE DAGITSAYDINIZ IHTIYACI OLAN OGRENCILERE BURS VERSEYDINIZ HAYIR DUALARINI ALIR GERCEK SEVAP ISLEMIS OLURDUNUZ MASUM HAYVANLARDA OLMEZDI.

19
238
yanıtYanıtla
Akp:

Öğrenciler de o paraları kafelerde eğlence yerlerinde harcasalardi degilmi.islamin güzelliği olan ibadeti elestiriyorsunuz kendiniz başka bi günde dediğiniz yardimlasma kampanyasını yapın kim karışıyor kimseye beş kuruş yardım etmezsiniz anca zart zurt

yanıt0
yanıt2
Arkadaş:

Kurban keserekte gerçek sevap kazanılır ayrıca kurban ayrıdır öğrenciye yardım etmek ayridir

yanıt0
yanıt2
Osman:

Çok cahilce bir yorum.

yanıt0
yanıt2
Vatandaş:

Kurban ile ilgili aç Kuranı kerimi oku

yanıt0
yanıt2
:

Keşke ananda baban yerine o masum organını hiç ellettirmeyip senin gibi bi gerizekalıyı piyasaya sürdürmeseydi

yanıt1
yanıt1
haklı hakkı:

bi bitmediniz.

yanıt2
yanıt1
MEGALOMAN:

Ü üüüüfff, ASLI''ya bak dislayk rekoru kirmis. . . Ama daha tüm yobazlar okumamis yorumunu, dahasi gelecektir. Ayyy ne kadar kiskandim valla, senin yerinde olmak isterdim.

yanıt1
yanıt1
can feda:

kurban parasını fakirlere verilmekle kurban yerine geçmez ahmaklar fitne çıkarma dinini iyi öğren aç kitap oku

yanıt3
yanıt1
Dadas:

Seni dagitalim fakirlere.

yanıt1
yanıt2
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title