Haberler

Afrikalı adamı hayvanat bahçesine kapatıp sergileyen ABD'den 114 yıl sonra özür geldi

Güncelleme:

ABD'nin New York kentinde, 1906 yılında bir Afrikalı, 1 hafta süreyle kafeste orangutanlarla birlikte tutuldu. Hayvanat bahçesini gezen yüzlerce kişi, orangutanlarla birlikte maymun kafesinde yaşayan Kongolu Ota Benga'yı izledi. Yetkililer, 114 yıl geciken özrü basın açıklaması yaparak yayınladı.

Tarihin en büyük utançlarından olan insanat bahçelerinin sembol ismi Ota Benga için 114 yıl sonra özür metni yayınlandı. 1906 yılında Bronx Hayvanat Bahçesi'nde maymunların ve orangutanların yaşadığı bölüme, Ota Benga adlı bir Afrikalı kapatılmış ve 1 hafta boyunca maymunlarla birlikte sergilenmişti. Bronx Hayvanat Bahçesi'ni yöneten Yaban Hayatı Koruma Derneği (WCS), 114 yıl sonra basın açıklaması yayınlayarak özür diledi.

İnsanı hayvanat bahçesine kapatıp sergileyen ABD'den 114 yıl sonra özür geldi

"PİŞMANLIK DUYUYORUZ"

WCS Başkanı ve CEO'su Cristián Samper yayımladığı açıklamada "Birçok insanın ve neslin bu eylemlerden zarar görmesinden dolayı derinden pişmanlık duyuyoruz" dedi. Samper "Açık ve sistemik ırkçılığın devam ettiğini ve kurumumuzun bununla yüzleşmesi için daha büyük bir rol oynaması gerektiğini kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Hayvanat Bahçesi New York Haberler

500

Yorumlar (39)

Abdulsamed:

Lafa gelince medeniyetten bahs ederler, bunlarin medeniyetti fakirleri ve gucsuzleri somurmek ve asagilamak boylece kendileri buyukluk taslayip asil gorunduklerini saniyorlar... oysa kendi kendilerini kandiriyorlar

18
0
yanıtYanıtla
Aza:

Demeki bullar 114 yıl sonra insan olmadıklarını anladılar

15
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

100 yıl sonra özür dile sıyrıl klasik bir sömürgeci avrupa hareketi

14
1
yanıtYanıtla
ref:

En azından özür dilemiş 100 ıl sonra sen neyapıyorsun fetih ile gururmu duyuyorsun

yanıt1
yanıt5
ym:

abd almanya israil ingiltre fransa dünyanın yüz karası ülkeleri

13
2
yanıtYanıtla
Hakan:

Kendi ülkesinde ki insanlık dışı katliamları görmeyen taaaa uzaklara dil uzatabiliyor. . . . Avrupa hiçolmazsa özür dilemeyi biliyor. . . suçu kabul ediyor. . .

yanıt0
yanıt4
Ahmet:

Hakana Cevap. 100 yıl sonra da olsa Fetö itlerinden özür dilemeyeceğiz

yanıt0
yanıt0
adil:

Tüm insanların iyiliği için tüm kafirler yok edilmeli.

8
5
yanıtYanıtla
Aliveli:

Sanki bu ırkçılık zencilere yapılmamış gibi canla başla Amerikanın veya Avrupa ülkesinin menfaatleri için çalışıyorlar.

8
0
yanıtYanıtla
Yalancı seni:

Bu aslında ırkçılığın bir ürünü olan durum değil. Bu aslında herşeyin kendi kendine varolduğunu insanın da atasının maymun olduğunu avrupa amerika gibi batılı insanların gelişmiş insan dünyanın geri kalan ülkerindeki insanların ise henüz evrimini tamamlayamamış yeni insanlaşmış henüz kültür olarak akıl ve zeka olarak evrilememiş olduğunu düşünen ateist zihniyetin ürünüdür bu fotoğraf. Çünkü evrim teorisine göre her şey evrildikçe gelişir yenilenir. Aslında ırkçılığı bir ahlâkî veya bilimsel bir zemine oturtma arayışı içinde olan batılılar için mükemmel bir buluştu evrim teorisi. Alın işte onun ürünü olan bu fotoğraf! Hitler de evrime inanan ve üstün alman ırkı için savaşan 40 milyon insanın katili bir ateistti.... gerisini siz düşünün

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title