Haberler

İranlı Sünni din adamından hükümete ayrımcılık eleştirisi

Güncelleme:

İran'ın önde gelen Sünni din adamlarından Abdulhamid İsmailzehi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi, ülkedeki liyakat sahibi Ehli Sünnet mensubu Müslümanlara hükümette görev vermediği gerekçesiyle eleştirdi.

İran'ın önde gelen Sünni din adamlarından Abdulhamid İsmailzehi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi, ülkedeki liyakat sahibi Ehli Sünnet mensubu Müslümanlara hükümette görev vermediği gerekçesiyle eleştirdi.

Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinin Ehli Sünnet Cuma İmamı İsmailzehi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsmailzehi dün Kurban Bayramı hutbesinde hükümete eleştiriler yöneltti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ülkenin karar alıcı noktalarında Ehli Sünnet mensubu İranlıların görevlendirilmesine karşı olmadığını vurgulayan İsmailzehi, "Anayasa'nın hiçbir yerinde Ehli Sünnet'in bakan, bakan yardımcısı, cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacağına dair bir madde bulunmuyor ancak maalesef ülkede liyakat sahibi Ehli Sünnet mensuplarından şimdiye kadar faydalanılmamıştır." dedi.

Hamaney'in kendisine yazdığı mektupta, İranlılar arasında ırk ve mezhep ayrımcılığı yapılmaması yönünde talimat verdiğini aktaran İsmailzehi, "Bu emir neden hükümette uygulanmadı ve etkisi hiçbir yerde görülmedi." diye sordu.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Ehli Sünnet mensuplarının rızasını almayı başaramadığını söyleyen İsmailzehi, "Kimseyle kavgamız yok ancak Ehli Sünnet mensuplarının Anayasal haklarına neden riayet edilmediğini sorma hakkına sahibiz." ifadelerini kullandı.

İsmailzehi, iktidar peşinde olmadıklarını yalnızca izzetli ve onurlu bir şekilde İran'a hizmet etmek istediklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

İran Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

543:

50 milyon türk ve buda türklerden biri iranın geleceğini güvenliğin, karartıyorlar bu hak hukuk adaletmidir irandan daimi gidip diğer 22 tane türk ülkelerinde hizmet etmiyorlar gelip iranda ısrarda diretiyorlar iranı 50 milyon türkün işgal etmesi asla kabul edilemez ne diye iranda türkler birinci etnik ırk var bu işte bir iş var gerçekten araştırılmalı sorgulanmalı neden iranda 50 milyon birinci etnik ırkın var olması ne demektir niye başka bir müslüman ülke değilde iran ne istiyorlar türkler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title