Haberler

Son Dakika: Federasyon nihai kararını verdi: Süper Lig 21 takımla oynanacak

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu, Adana Demirspor başta olmak üzere bazı kulüplerin Süper Lig'e yükselme talebi sonrası resmi sitesinden bir açıklama yaptı.

TFF'nin yaptığı açıklamada, Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilerek gelecek sezonun 22 takımla başlayacağına dair çıkan haberleri yalanladı ve alınan karar doğrultusunda ligin 21 takımla oynanacağını belirtti.

TFF'nin açıklaması şöyle;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29 Temmuz 2020 tarihinde aldığı Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşmenin olmayacağına dair kararının ardından, son günlerde konunun çeşitli değerlendirmelere yol açması üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Özellikle Süper Lig'de takım sayısının artırılması hususunda bazı kulüplerimiz ve yöneticileri ile bir çok kesim tarafından çeşitli görüşler ortaya atılmıştır.

Hatırlatmak isteriz ki, Süper Lig'e çıkan son takım TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olmuştur.

"KULLANILAN İFADELER MAKSADINI AŞMAKTADIR"

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde "ilgili yerlerle görüştüğünü" ifade etmesi maksadını aşmaktadır.

Bu tarz söylemler, kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir.

Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Adana Demirspor Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500

Yorumlar (29)

meltem:

Sakın Adanayı bırakın yerinde kalsın.

33
17
yanıtYanıtla
FİKO:

Memleketimin en öncelikli sorununu çözmüşler ya helal olsun.

41
5
yanıtYanıtla
asdsa:

öncelikli meselelerini yıllardır çözmüyorlar, çözeceklerinide sanmam, yapay gündemlerle insanları uyutuyorlar yazık geçen giden günlere, ne üreten var ne okuyan nede geliştiren, ülkecek pasif yaşıyoruz

yanıt7
yanıt0
Minyatür kale:

15 takıma düşmesi gereken ligin bu kadar takımla kalitesi iyice sıfırlar.

29
5
yanıtYanıtla
Battal:

Yanlış karar 18 takımla devam etmeliydi neden oynattınız maçları o zaman risk alıp tescil etseydiniz oynayıp düşmüşse takımlar düşüreceksiniz o zaman sadece lige kalitesizlik getirecek bu karar

28
2
yanıtYanıtla
İsteyeni olmayınca:

Antikacı istese idi Adana da çıkardı.

24
3
yanıtYanıtla
Uçuran adam:

Seneye bilmem de 2023 de seçim öncesi 80-90 takıma çıkacak sözünü verirler.

25
2
yanıtYanıtla
george carlin:

ben buralardan göçeli 10 sene oldu böyle mizah görmedim kardeşim Allah''ta seni güldürsün. . . .

yanıt0
yanıt0
Diğer illerin takımları da çıkarılsın:

Siyasetin bulaşmadığı ne kaldı.

25
1
yanıtYanıtla
Thulsa doom:

Yani fenerbahçeyi takımdan saymazsak ki saymıyoruz, 20 takımla oynanacak.

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title