Haberler

Trump, TikTok'a 15 Eylül'e kadar süre verdi

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını söyledi.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere, Çinli "ByteDance" şirketine ait TikTok'un ABD'de yasaklanması tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un Çin'in kontrolünde olmasını istemediklerini vurgulayan Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un ABD kolunu alması gerektiğini belirtti.

Trump, "Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok'u 15 Eylül'de kapatacağız." ifadesini kullandı.

MİCROSOFT'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Trump, cuma günü yaptığı açıklamada, TikTok'u ABD'de yasaklamak için bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtmişti.

Microsoft'tan bugün yapılan açıklamada, Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'nın, Trump ile görüştüğü ifade edilmişti.

Trump ve Nadella'nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok'un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilen açıklamada, "Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor." ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Donald Trump Eylül Teknoloji Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

Vatandas:

Hepsi Ingiliz kolonisi ulkeler..Zaten Ingilizlerle Yahudiler arasinda organic bir bag var..Hepsi somuru uzerine..Sizler de cagdaslik, medeniyetlik asikligi ile kullanmaya devam edin..

4
0
yanıtYanıtla
Bakin bakin diye yorum yapanlar:

Simdi bak elin amerikalisi vs diye yorum yapan,muhalefete bahaneyle saldiran sanal rejim askerlerine sunu bi hatirlatayim,siz muhalefeti,farkli dusunceyi engellemek icin sosyal medya kapatilsin tarzi mizikliyorsunuz,onlar ise ulkelerini mudafaa ediyorlar...havuz medyasini yalama yaptiniz,yaptiginiz herseye kukla gibi kafa sallansin istiyosunuz da bunlari gececeksiniz,israfci talanci saltanatiniz sosyal medya da foyasi ortaya cikiyor ve orda bitecek,istiyorsunuz ki sosyal medya da size secde etsin.ama bu halk yemez,altindan musluklarinizi,gosterinizi şatafatinizi halk orda paylasiyor,sizin derdiniz a haber gibi her medyanin size yalama yapmasi ama trump asla boyle bisey yapamaz kendi ulkesinde.Bu ulkenin insani o kadar aptal degil merak etmeyin.

0
0
yanıtYanıtla
görüyor musunuz:

nasıl da ülkesini sömürülmekten engelliyor nasılda müdafa ediyor. Biz kendi elimizle amerikan markası zincir yemek restorantlarını getieiyoruz. olmasa aç kalmayız mal gibi onları buraya sokuyorz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title