Haberler

Besiciye bayram sürprizi! Aydın'da bir inek beşiz buzağı doğurdu

Güncelleme:

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, Montbeliarde ırkı olduğu öğrenilen 'Çilem' isimli ineğin ikiz doğurmasını bekleyen çiftçi aile, 3'ü dişi olmak üzere beşiz doğurmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Geçimini hayvancılık ve çiftçilikle sağlayan Zeynel ve Asiye Ertop çiftinin Montbeliarde ırkı ineği beşiz buzağı doğurdu. Bayram sürprizi yaşayan besiciler, doğum sırasında büyük şok yaşadıklarını söylediler.

Kuyucak ilçesine bağlı Yöre Mahallesi'nde hayvancılık ve çiftçilik ile geçimini sağlayan Zeynel ve Asiye Ertop'un, Montbeliarde ırkı olduğu öğrenilen "Çilem" isimli ineği, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde doğum yapmaya başladı. Doğum yapan ineği gören Ertop ailesi, Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Merkezi'nden Veteriner Hekim Ali Özdeş'i aradı. Ancak veterinere ulaşamayınca eşi ile birlikte doğuma devam etti. Ardı ardına 5 buzağı dünyaya gelirken, veteriner hekime ulaşıldı. Ertop ailesinin hayvanlarının bulunduğu yere gelen Veteriner Hekim Ali Özdeş, Çilem isimli ineğin 3'ü dişi olmak üzere buzağıların beşiz olduğunu görünce şok şaşırdı.

"ÜLKEMİZDE İLK KEZ BEŞİZ DOĞUM GERÇEKLEŞTİ"

Kurban Bayramı'nda büyük sürpriz yaşadıklarını belirten Zeynel Ertop, "Montbeliarde ırkı Çilem isimli dört yaşındaki ineğimiz bir batında beşiz doğurdu. Bu durum bizleri çok sevindirdi. 8 hayvanımız vardı. Bir anda 13 hayvanımız oldu. Veterinerimiz bu olayın ülkemizde ilk kez gerçekleştiğini söyledi. Bugüne kadar bir inek bir batında beşiz doğurmamış. Doğan yavruları biberon ile beslemeye başladık. İnşallah hepsini de sağlıklı bir şekilde büyütürüz. Şu an da her şey iyi gidiyor. Buzağılarımız sağlıklı durumdalar" dedi.

Aydın'da bir inek beşiz buzağı doğurdu

Aydın'da bir inek beşiz buzağı doğurdu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kuyucak Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500

Yorumlar (11)

mert:

maasllah masallah masallah

30
1
yanıtYanıtla
p...:

Allahım sen nelere kadirsin yarabbim. Nasil güzellik çok tatlılar

29
0
yanıtYanıtla
karşı mahalle:

bazıları kurbana vahşet diyor hala abi adamlar etinden sütünden yararlanmayacağı hayvanı niye beslesin. ikincisi böyle düşünenler o zaman ne et yesin ne deriden yapılma malzemelerden hiçbirini giymesin ayakkabı gibi mont gibi araba ev koltukları gibi malzemeleri kullanmasın. kurban ibadeti niye var kes diyo 3 te 2 isini dağıt diyor karnına hiç et girmeyenler et yesin diyor derisinide kendine koyamaz mecbur vermek zorunda eskiden elbise ayakkabısı olmayan kullanırdı şimdi vakıfların hepsine hayır

20
2
yanıtYanıtla
ULTRASLAN:

41. 5 KERE MAŞALLAH

4
1
yanıtYanıtla
Murat:

Çok güzel ALLAH daha çok versin besicilerimize.

3
0
yanıtYanıtla
Emine:

Maşallah 41 kere maşallah Allah sağlık versin

2
0
yanıtYanıtla
...25:

Masallah

1
0
yanıtYanıtla
Esma:

Maşallah çok tatlı alah daha çok versin

yanıt3
yanıt0
Ömer:

Maşallah Allah nazardan korusun inşallah hayırlarını görürsünüz.

0
0
yanıtYanıtla
Nuray topcu:

Maşaallh süban allah çok tatlilar

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title