Haberler

Bakan Albayrak "Tarihi bir dönüm noktası" deyip duyurdu: İmalat PMI Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyede

Güncelleme:

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan İmalat PMI'nin temmuzda 56,9'a yükselmesini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu tarihi bir dönüm noktası, Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter hesabından İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan imalat PMI verisi ve TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI"

Temmuzda imalat PMI'nin 56,9 seviyesinde gerçekleştiğini belirten Albayrak, bunun tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Endeksteki yükselişe dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye imalat PMI, temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası, Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor."

Bakan Albayrak 'Tarihi gelişme' deyip duyurdu: İmalat PMI Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyede

"ATACAĞIMIZ ADIMLARI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Enflasyon rakamlarını da değerlendiren Albayrak, "TÜFE Haziran ayındaki yıllık %12,62'den Temmuz ayında %11,76'ya geriledi. Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak 'Tarihi gelişme' deyip duyurdu: İmalat PMI Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyede

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Twitter Haberler

500

Yorumlar (96)

konyalisamet42:

şimdiden yazayım. yok ekonomimiz kötü yok şöyle böyle diye ağlayanlar olacaklara lafım: ülkemizin ekonomisi gayet iyi durumda. siyaset için bol keseden sallamayı bırakın. kazandığınız parayı çarçur ederseniz tabi sıkıntıya düşersiniz. asgari ücretle 2 çocuğum üniversitede okuyor. karnımız doyuyor allaha şükür. aşırı lükste gözümüz yok. rahat orta lüks bir yaşam sürüyoruz. 2300 TL asgari ücret çok iyi oldu. ilerleyen dönemlerde ÜLKEMİZ daha iyiye gidecek inşAllah. herkese selamlar

4
37
yanıtYanıtla
Asgari:

Bana reçetesini ver abi benim çocuğumda Yok geçinemiyorum nasıl yapıyorsan

yanıt18
yanıt1
bir anne:

eviniz kira değil san ırım ek geliriniz var olması lazım şu cümleleri kurmanız için eşim memur ben özelde çalışıyorum ve yetişmiyor bende asgari ücret alıyorum markete girip en ufak mutfaga birşey alıp çıkmanız 100 tl oda şanslıysanız. misafiriniz gelince aniden işleriniz çıkınca bu masraflar artıyor asla iyi bir yaşam sürdüğünüzü düşünmüyorum evde olmayıp dünya kadar fatura ödüyoruz birçok insan işsiz ve çaresizlikten intihar ediyorlar insanlar geçinemiyor karınlarını doyuramıyorlar beyfendi

yanıt12
yanıt1
Üniversiteli:

Çocuğun konyada okuyorsa okur tabiki. Birini ıspartaya birini uşağa gönder bakalım okutabilecek misin? yurt ücretim 530 lira(KYK çıkmadı) yol yemek aylık 300 lira. üniversite kitap şu bu aylık oratalama 100 lira. 930 lira.

yanıt7
yanıt1
alper:

zırvalama be konyalı samat saçma sapan konuşma

yanıt6
yanıt1
Üniversiteli:

930 x 2 = 1860 lira. Sana 500 lira kalıyor. konyada en az kira 600 lira. Sana kira parası bile kalmaz abi. Sana kira parası bile kalmaz. Allah Aşkına empati yapmayı, kendinizi birinin yerine koyamayı bir öğrenin abi. . .

yanıt6
yanıt1
bbbbbb:

her iki tarafi kizartilmis yalanlarla avutuyonuz milleti. zamlanmadik ne kaldi onu söyle sen birak yalanida

38
0
yanıtYanıtla
Kuzey:

İlk seçimde de senin millete yaptığının aynısını yapacak millet sana .

33
0
yanıtYanıtla
yaman:

dün markete gittim 3 poşet erzak 355 tl tuttu

29
1
yanıtYanıtla
Kuzey:

Dangalak milleti enayi yerine koyuyor

25
4
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title