Haberler

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Okulları daha güvenli bir ortamda açabilmek için günde 100 bin test yapalım

Güncelleme:

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Okulların açılmasının kesin kriterlere bağlanması gerektiğini vurgulayan Ceyhan, "Hiç değilse okulları daha güvenli ortamda açabilmek için günde 100 bin test yapalım" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global ekranlarında okullar ve vakalardaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Okulların açılmasının kesin kriterlere bağlanması gerektiğini vurgulayan Ceyhan, ABD'den örnek vererek, "Biz de hiç değilse okulları daha güvenli ortamda açabilmek için günde 100 bin test yapalım. Kesin bilgiler ve tarihler vermek durumundayız. Okulları açalım, hangi durumda kapatırız bakarız, şeklinde bir yaklaşım güven vermeyecektir" dedi.

"KESİN KRİTERLER KOYMAMIZ LAZIM"

Farklı ülkelerdeki kriterleri örnek veren Ceyhan, "Bazı ülkeler bunu 'R' değeri olarak belirliyor. Bizde 'R' değeri 1'in üzerinde. Almanya böyle olunca kapatacağım diyor. 100 binin üstüne çıktığı anda kapatacağız gibi kesin kriterler koymamız lazım" ifadelerini kullandı.

"VİRÜSÜN EK TEDBİRLER ALMADAN KENDİ KENDİNE AZALMA ŞANSI YOK"

Vaka sayıları hakkında tespitler yapan Ceyhan, "Binden 900'e inmek ne kadar önemli değilse 900'den bine çıkmanın da çok bir önemi yok. Görünen bir olay var, son zamanlarda Türkiye'de vakalar artış eğiliminde. Sürekli bin civarında vakalarla götüremeyiz bu işi demiştim. Ne sağlık personeli bu kadar uzun süre bu yükü taşıyabilir ne ekonomi taşıyabilir ne de halk taşıyabilir. Başka tedbirler almadığımz için, ki almamız gerekirdi, vakaların azalmaması ve arada bin 500'lere çıkan dönemde ek tedbirler gerekirdi almadık. Bu virüsün ek tedbirler almadan kendi kendine azalma şansı yok"ifadeleri kullandı.

"OLAYI ÇOK DEĞİŞTİRECEK BİR DURUM DEĞİL"

"Bizim çok kısa süre içinde bu vaka sayılarını sıfıra yakın değerlere indirmemiz lazım" diyen Ceyhan, şöyle devam etti:

"Yoksa ne ekonomi istediğimiz gibi yürür ne sosyal yaşam ne de sağlık sistemi yürütülebilir. (Bugünkü denetimler) Bu önemlidir. Önemsemek lazım. Bir şekilde uyum oranını artırmaya yönelik önlemdir bu ama bu olayı çok değiştirecek bir durum değil. Kalıcı olmayacaktır. Kalıcı olması için sokağa çıkma yasağı olmaksızın iş yeri kapatmaksızın uygulanabilecek bazı önlemler var. Yoksa biz bu tabloyu ciddi bir şekilde değiştiremeyeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Mehmet Ceyhan Ceyhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (45)

Hasan huseyin:

LEN SEN KENDINE BI ZEKA TESTI YAPTIR SONRA AKIL VER.... MILLET HORON TEPMEKTEN TESTE GIDERMI....

8
10
yanıtYanıtla
Pediatrist:

Bana bak lakayt tavrıyla yorum yaptığını sanan saygısız ! Sen veya ailenden biri hasta olsa bu insanın kapısında yatar,tavsiyelerini emir sayar, yeni randevun için gün sayarsın. Cesaret saydığın ve klavyede yazdığın bu abuk sabuk yorumunla toplum önünde kendi zeka testinin acı verici sonucunu gözler önüne serdin zaten. Kendini ifşa etmenin verdiği saçma mutlulukla git zıbar ve uyu şimdi!

yanıt4
yanıt1
Hasso hüsso:

Sen kime len diyorsun ha zeka küpü? (sadece küp yanlış anlama)

yanıt1
yanıt1
:

Hasan hüseyin sen hiç zeka testi yaptırdın mı

yanıt2
yanıt0
Didem:

Karşındaki prof.senin bu üslupla konuşmana ancak hoşt denir sen kimsin nasil bir zekâya sahipsin de böyle bir hocanın aklıyla alay edersin ortalık ta dolaşan senin gibi asalaklar olduğu sürece virüs bitmez sizin yüzünüzden sağlık calisanlari mahvoldu bizde eve kapandik umarım hastanede cihazlarla horon tepmek zorunda kalmazsın

yanıt2
yanıt0
UKALA DÜŞMANI:

SEN ADAM OLSAN ''LEN'' DİYE KONUŞMAZSIN. O ZEKASIZLIKLA İTHAM ETTİĞİN ADAM, ÜLKENİN 4 MİLYON ÖĞRENCİSİ İÇİNDE İLK 15 BİNE GİREREK TIP OKUYAN ADAMLARINDAN BİRİ. ONUNLADA KALMAMIŞ BİRDE AKADEMİK KARİYER YAPARAK PROF. OLUP O 15 BİNİN İÇİNDEN DE SİVRİLMİŞ. ANLADIN MI SİVRİ ZEKALI.

yanıt2
yanıt0
Hasan huseyin:

Leeeeennnn...... Yorum editorun gozetiminde .....keske her yazdigim onaylansada Burda millet dolari falan unutsa bir anlik....

yanıt1
yanıt1
sağlıkçı:

madem dinlemeyeceklerdi neden bilim kurulu kurdular, dostlar iş başında görsün, namı olsun şanı olmasın zihniyeti. .

7
1
yanıtYanıtla
Hanci:

Ya ne okulu yogun bakimlari isin icine katarsaniz her gun 50 kisi öluyor hesabi cikiyor ve bilinmeyenle her gun en az 5000 vaka var. Okullari acip bakalim ne olacak demek gaz kacagini atesle kontrol etmek demek

4
1
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

BURAYA YORUM YAZAN SIVRI ZEKALILAR....COZUM BU PROLARDA DEGIL....BAKIN UYGAR ULKELERE NELER YAPIYORLAR........DEPREM OLUR DEPREM UZMANI HORTLAR BIN TANE.SIMSEK CAKAR BBESYUZTANE METEROLOG AHKAM KESER... NE LAN BU.....HERKAFADAN BIR SES....

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title