Haberler

    Fenerbahçe, Fatih Terim'in yıllar önce yaptığı transfer formülünü uygulayacak

    Güncelleme:

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun koyduğu harcama limitine rağmen transfer bombalarını patlatan Fenerbahçe'nin mali açıdan nasıl bir hamle yapacağı merakla beklenirken sarı lacivertli kulübün bir dönem 1905 TL'lik sözleşmeye imza atan Fatih Terim'in izinden gideceği öğrenildi. Kulüp, futbolculara 1907 TL olmasa bile düşük rakamlarda kontrat verecek.

    Fenerbahçe, 64 milyon euro olan takım harcama bütçesini TFF'nin açıkladığı verilere göre 18.8 milyon euro'ya indirmek zorunda olmasına rağmen üst üste transfer bombalarını patlatıyor. Öte yandan Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mert Hakan Yandaş ve Filip Novak transferlerini bitiren sarı lacivertlilerin bu sorunu nasıl çözeceği şimdiden konuşulmaya başlandı.

    Fenerbahçe'nin Galatasaray'a geldiği ilk dönem 1905 TL'lik sözleşmeye imza atan teknik direktör Fatih Terim'in uyguladığı bu taktiği hayata geçireceği ifade edildi. Kulüp, 1907 TL olmasa bile anlaştıkları oyuncularla TFF'nin de kabul edebileceği daha düşük bir rakama imza atabilir.

    İŞ ADAMLARI DEVREYE GİREBİLİR

    Oyuncuların alacağı geri kalan miktarı da kulübün ileri gelenlerinden biri kendi cebinden karşılayabilir. Bu yöntemin hayata geçirebileceğini vurgulayanlar oyuncu ile sadece maç başı prime anlaşılacağını, oyuncunun garanti parasının da bir Fenerbahçeli tarafından karşılanacağını ifade ediyor. Ayrıca bu durum Moussa Sow'u akıllara getirdi. Yıldız ismin transferini ileri gelen iş adamları karşılamış kulübün kasasından 1 TL çıkmamıştı.

    İKİ ENGEL VAR

    Fenerbahçe'nin önünde bu durum için iki engel olduğu vurgulandı. Kulüp, eğer transferin son gününe kadar yeni kaynak yaratır, bankalarla borç yapılandırmaya gidip, oyuncu satışı gerçekleştirebilirse bu transferlere federasyondan izin alabilir. Ancak ortadaki rakamlar nedeniyle bu ihtimalin gerçekleşme olasılığının çok düşük olduğu söylendi.

    "ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

    Fenerbahçe, TFF'nin lisans vermemesi durumunda taraftarına "Biz elimizden geleni yaptık ama TFF engelini aşamadık" diyecek ve sezona düşük bütçeli bir takımla başlayacak.

    İSTEDİĞİ BANKA İLE YAPILANDIRABİLİR

    Lisans Kurulu'ndan bir üye, konu hakkında Hürriyet'e verdiği açıklamada " Fenerbahçe'nin Bankalar Birliği ile borç yapılandırması gerektiğine dair söylem doğru değil. Fenerbahçe istediği bankalarla borç yapılandırmasına girebilir. Eğer bunu yapar ve Lisans Kurulu'na başvurursa kurul bunu inceler ve yapılan anlaşmanın şartlarına onay verir." Kurul üyesinin ifadesi aynen böyle. Başka bir seçenek de Fenerbahçe'nin Bankalar Birliği ile yapılandırmaya gitmesi. Bu konuda da sarı lacivertlilerin başkan Ali Koç'un istediği şartlarda Bankalar Birliği 2 senesi ödemesiz 10 yıllık bir anlaşmaya vardığı ifade ediliyor. Bu anlaşmanın da birkaç gün içinde açıklanacağı söyleniyor" ifadelerini kullandı.

    KULÜPLER BİRLİĞİ HAMLESİ

    Fenerbahçe'nin transfer konusunda umutlarını bağladığı ilk görüşme Kulüpler Birliği'nde gerçekleşecek. 8 kulübün katılacağı Kulüpler Birliği toplantısında TFF'nin getirdiği harcama limitleri konusunda kulüpler görüş alış verişinde bulunacak. Fenerbahçe ise farklı bir algoritma ile limitlerin belirlenmesini talep edecek. Bu öneri kabul edilirse Fenerbahçe transferlerini de tescil ettirmiş olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Fenerbahçe Haberler

    500

    Yorumlar (11)

    5516:

    ilklerin ve en lerin takımı cimbombom reklamlarda bile bizden 3 yıl gerideler

    11
    7
    yanıtYanıtla
    1655:

    sahtekarlıkta dıyecektın heralde

    yanıt6
    yanıt1
    mhs:

    GS olmasa kimi taklit edeceklerdiki vizyonsuzlar. :))))))))))))

    12
    4
    yanıtYanıtla
    Ejderha:

    FETÖCÜ ve ŞİKECİ olmaktansa vizyonsuzlugu tercih ederim. gs ve ts bu ülkenin çapı, seviyesi düşük oluşumları.

    yanıt3
    yanıt7
    1234:

    bu fener harbi adam olmaz, terim gelmeden önce fenerbahçe ve beşiktaşın ağlamaktan gözleri şişti o zaman ki yönetimde bu takımlara cevap olarak yarım sezon için aylık 1905 tl ve diğer sezon 3 milyon euro maaş alacağını KAP A bildirdi zaten bunlar yine katakulli peşinde :))

    6
    3
    yanıtYanıtla
    yorumcu:

    haber art niyetli

    4
    4
    yanıtYanıtla
    FANATİK FENEV Lİ:

    Aciyormu fenev hanim.

    2
    3
    yanıtYanıtla
    FANATİK FENEV Lİ:

    Ne olcak bu ezikfenevin halii

    2
    3
    yanıtYanıtla
    Yuhh:

    Şu Galatasaray ı taklit etmekten bıkmadiniz.. Ali Koç vizyonu bu heralde Galatasaray gibi olmak

    2
    2
    yanıtYanıtla
    FB:

    Ne YAPALIM KARDEŞ her türlü alavere dalaver gs de . biz dürüstlükten kaybettik hep . birazda sicili bozuk insanlara özenelim ne olmuş yani malesef artık dünya öyle biyer

    yanıt2
    yanıt0
    Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title