Haberler

Dün geceki kritik toplantı sonrası Bankalar Birliği'nden ilk açıklama: Piyasalardaki gelişmeler değerlendirildi

Güncelleme:

Türkiye Bankalar Birliği'nden dün geceki kritik toplantıyla ilgili yapılan açıklamada "Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

BAZI BANKALARIN MÜDÜRLERİ DE TOPLANTIYA KATILDI

Açıklamada şöyle denildi: " Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( Tcmb ) Başkanı Sayın Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri toplantı için bir araya gelmiştir.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ, İŞBİRLİĞİ MESAJI VERİLDİ

Büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı vermiştir. Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir.

NORMALLEŞME SÜRECİNE İLİŞKİN POLİTİKALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu. BDDK Başkanı Sayın Akben salgın döneminde devreye alınan düzenlemelerin etkilerine ve normalleşme dönemine ilişkin düşünülen politikalara yönelik değerlendirmeler yaptı."

AKTİF RASYOSU DÜZENLEMESİNİN ESNETİLMESİ GÜNDEMDE

BloombergHT'nin aktardığına göre, toplantıda, bankaları daha fazla kredi vermeye zorlayan ve 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren Aktif Rasyosu düzenlemesinin esnetilmesinin de talep edildi ve BDDK bu talebe olumlu yaklaştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Bankalar Birliği TCMB Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (92)

çarşı:

BERAT BEY İSTİFA EDİN ARTIK NEYİ BEKLİYORSUNUZ VENEZUELLA OLMAMAMIZIMI ???

50
9
yanıtYanıtla
ali:

Bizim atalarımız biz cefa çekelim diye fedakarlık yapmadı! Kendi ülkemizde köle olduk. Yeter be vallahi yeter billahi yeter. Her ay nasıl geçineceğiz derdine düştük. Her gün makarna mı yiyeceğiz biz daha ne kadar sürecek bu böyle!

42
4
yanıtYanıtla
osman kartal:

evet makarna ya devam. bu siyasi çıkar çeteleriyle ancak bu kadar. baksanıza çok muhterem 50 parti oldu

yanıt7
yanıt3
Baybars:

Ondan mı araba almak için millet kuyrukta bekliyor. Sen makarna yemekten bahsediyorsun.

yanıt0
yanıt5
Hacı:

Bakın yakında Kanal istanbul ihalesini çinlilere tapu karşılığında verirsek Kim turar artık bizi. 18 milyon kilometrekare toprak yabancılara satıldı bu ülkede.Resmen intihara gidiyor ülke.Allah gökten kaynak yağdıracak bekleyin.ISRAF HARAMDIR.

37
7
yanıtYanıtla
engin:

Çin geç kaldı kanal istanbul katarlılara satıldı ve parası çoktan yenildi bile

yanıt4
yanıt0
BOSNALI:

Ne açıklaması saçma sapan ekonomiyi mahveden kararlar aldılar her aldıkları kararlarda dövizi fırlattılar arap palavralarını bırakıp faizi yükseltselerdi hiçbir sorun olmazdı

27
17
yanıtYanıtla
HATAYLI:

ARAP PALAVRASI NE DEMEK DİNE SALDIRMAK İÇİN BUNU MU BAHANE EDİYOSUN. FAİZ BÜTÜN DİNLERDE HARAMDIR SEMAVİ DİNLERDE. HERKES ELİNDE DOLARLA GEZERSE EONOMİYE DEVLET NE YAPSIN KİMSE DOLAR ALAMSIN ÇÖP OLUR AMA HERKES DOLAR ALIMI PEŞİNDE ELEŞTİRMEMEİZ GEREKEN MİLLETİN TUTUMU.

yanıt9
yanıt15
yilmaz Topal:

Faiz haramdir. Bir seyin haram olmasi demek onun zararli oldugunu ifade eder. Zaten ne geliyorsa uretmeden calismadan kazanmak niyetinde oldugumuz icin geliyor.

yanıt7
yanıt5
faizci düşmanı:

Faiz haramdır. Yüce Allah Kuranda Faiz yiyen Allah a ve Peygambere savaş açmış gibidir der..

yanıt6
yanıt8
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title