Haberler

Türkiye yerli otomobil hedefine adım adım yaklaşıyor! Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı

Güncelleme:

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 civarı gizlilik anlaşması imzalandığını belirterek, "Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan" dedi.

Bursa Gemlik'te seri üretim için fabrika temeli atılan yerli otomobilde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'tan yerli otomobildeki son duruma ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Karakaş, " Türkiye'nin otomobili projesinde küresel şirketlerle 10 civarı gizlilik anlaşması imzaladık. Tedarikçi seçiminin yüzde 93'ü tamamlandı. Yüzde 78'i Türkiye'den yüzde 22'si Avrupa ve Asya'dan" dedi.

YERLİ OTOMOBİL 'TOGG' MARKASI İLE DEVAM EDECEK

Yerli otomobilin hangi isim ile yollara çıkacağına yönelik açıklamalarda bulunan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, "Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi.

En son ocak ayında otomotiv basını ile bir araya gelen Karakaş, o dönem yaptığı açıklamada otomobilin ismi üzerinde farklı alternatifleri olduğunu söylemişti.

"İLK ARAÇLAR 2022'NİN SON ÇEYREĞİNDE BANTTAN İNECEK"

TOGG CEO'su, TOGG markasının Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Kanada, Güney Kore, Japonya ve Azerbaycan'da tescil edildiğinin de bilgisini paylaştı. Karakaş, 2022'in son çeyreğinde ilk araçların Gemlik'teki fabrikadan inmeye başlayacağının da müjdesini verdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye TOGG CEO Haberler

500

Yorumlar (9)

sıtkı:

Ekonomi battıkça yerli araba haberleri başladı. Yerli savaş uçağımız 2011 den beri göklerde indirin de bi görelim

7
3
yanıtYanıtla
HIZLI JOE:

YILLARDIR SÜREGELEN YANLIŞA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ 5000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK OLAN DEVLET DESTEKLİ PROJE MARMARA BÖLGESİNE YAPILIYOR HADİ DİYARBAKIR VAN DAN VAZGEÇTİK BARİ İÇ ANADOLU BÖLGESİNE YAPSAYDINIZ BU İNSANLARIN İSTANBULA GÖÇÜNÜ ÖNLERDİNİZ ONDAN SONRA MARMARA BÖLGESİ NUFUSU NEDEN ARTTI ALT YAPI YETERSİZ KALIYOR DİYE FERYAT ETMEYİN. . SİVASLI DİYARBAKIRLI VAN LI NEDEN BURSA YA GÖÇ EDİYOR DİYE SIZLANMAYIN. .

4
1
yanıtYanıtla
Sizdeki akıl:

Sizdeki akıl bu kadar. Sadece tek yönlü düşünmeniz normal. Otomotiv sektörünün kalbinden uzakta bir yere fabrika kurmayı düşünen ilk akıllı sizsiniz. Su akmayan yere baraj yapmak gibi.

yanıt2
yanıt3
İYİDE:

BUNUN İÇİN ALTYAPI OLMASI LAZIM SAYDIĞIN İLLERDE ÖNCE SANAYİSİ PROJE KALIP TEDARİK CİVATADAN KABLOSUNA ALT YAPI ÜRETİM İÇİN DÜĞMEYE BASACAK HAZIR BİNLERCE FABRİKASI OLAN ALTYAPI İHRACATA NAKLİYEYE YAKIN DENİZ NAKLİYESİNE ELVERİŞLİ TAMAM BURADA ÜRETELİM DEMEK PROJEYİ ON YIL ERTELER

yanıt0
yanıt4
Makine:

Bence haklisin Joe. . Almanya da otomobil fabrikalari hep farkli sehirlere yapilmistir. . . Örnek Mercedes Stuttgart , BMW Münih , VW Wolfsburg , Audi Ingolstadt gibi. . Burda birbirine cok yakin olan sehirler Ingolstadt ve Münih tir . . Oda 82 KM civarindadir bu iki sehrin uzakligi . . . Sanayi planlamasi yapilirken sanayiyi yurt sathina yaymazsaniz, belli sehirlere yigarsiniz insanlari, ancak tabii ki alt yapiyi da kurup öyle yaymak gerekir. . Ulasimi eksik yada olmayan yere yatirim yapmak biraz zor.

yanıt3
yanıt0
AKIL:

Hele de bütün dünyanin cok yakindan tanidigi , acilimi Volkswagen(halk arabasi) olan VW nin üretildigi Wolfsburg sehri güneydeki emsalleri olan BMW ve Mercedes ten cok uzaklarda kuzeyde yaklasik nüfusu 150. 000 gecmeyen bir sehirde insa edilmistir. . .

yanıt2
yanıt0
HIZLI JOE NE ALAKAA:

JOE TEDARİK EDİLEN PARÇALAR NEREDEN GELECEK IRAKTAN MI DA GÜNEYDOĞUYA AÇILSIN FABRİKA. . 5000 KİŞİ PARA KAZANSIN DİYE DEVLET ZARAR MI ETSİN TAŞIMA ÜCRETİNDEN VS

0
1
yanıtYanıtla
HIZLI JOE:

İŞTE BU ZİHNİYET ISTANBULUN NÜFUSUNU 20 MİLYON YAPTI. .

yanıt3
yanıt0
adalet:

arabalar çok ucuz, yaşasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title