Haberler

Türkiye ile birlikte çalışan Rusya, koronavirüs aşısının tescil edileceği tarihi ilan etti

Güncelleme:

Türkiye'nin koronavirüs aşısı geliştirme konusunda iş birliği yaptığı Rusya'dan dünyayı heyecanlandıran açıklama geldi. Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Gridnev, Gamaley Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 12 Ağustos'ta tescil edileceğini söyledi. Aşı beklenen tarihte tescil edilirse dünyada bir ilk olacak.

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko'nun koronavirüs aşısı geliştirme konusunda iş birliği ve ortak klinik çalışmalara başlama kararı almasının ardından Rusya'dan aşıyla ilgili sevindiren haber geldi. Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Gridnev, aşının 12 Ağustos'ta tescil edileceğini belirtti.

Şu anda aşının üçüncü aşamada olduğunu belirten Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Gridnev, denemelerin önemine vurgu yaptı. Rusya'da aşı önce sağlık personelleri ve yaşlı vatandaşlara uygulanacak.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko Rusya'da toplu aşı çalışmalarına ekim ayında başlanacağını duyurmuştu.

DÜNYADA TESCİLLENMİŞ İLK KOVİD-19 AŞISI OLACAK

Diğer yandan Gamaley Enstitüsü'nün Rusya Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa geliştirdiği aşı, 12 Ağustos'ta tescil edilmesinin ardından dünyada tescillenmiş ilk koronavirüs aşısı olacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Fahrettin Koca Rusya Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500

Yorumlar (28)

serkan:

bundan 2 yıl önce Birleşmiş Milletler genel sekreter yardımcısı aynen şöyle demişti Dünya üzerinde yaşlı nüfus çok fazla bunları azaltmamız lazım dünyaya ve ekonomiye yükler demişti bunları söyledikten 2 yıl sonra koronavirüsün piyasaya çıktı ve işin garibi koronavirüs yaşlıları öldürüyor işte gördüğünüz gibi dünya üzerindeki masonik küreselcilerve bill gates koronavirüsü yaşlı nüfusu azaltmak için bir silah olarak kullanıyorlar Bence koronavirüs küreselci şeytanlar üretti

10
2
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

ALMANYADA YASLILARI KORUYALIM DIYE MILLETIN ANASI AGLIYOR....SENIN DEDIGIN GIBI OLSA EN COK YAHUDI EZIGI OLAN ALMANYADA YASLI NUFUS SIMDIYE YOK OLMISTU.......GECELERI YORGANINA DIKKAT ET ...

yanıt0
yanıt0
Nuri Alco:

Aga siz neyin kafasindasiniz? Sen önce Dünyaya kim hakim onu arastir, sonra konus.

yanıt0
yanıt0
Mustafa durmaz:

Bence dünya nin nufusu cok fazla hala dogan insan sayısı ölen insan sayısının ıkı katı ayrıyeten açlıktan ölen insan sayısıda hala koronadan daha fazla bezdık artık sizlerin kendı üretip halka yutturmaya çalştıgınız konulardan

yanıt0
yanıt0
Kanun:

Bill Gates de yaşlı sayılır; buna ne diyecen ?

yanıt0
yanıt0
msn:

coronanin öldürme etkisi 26 yasa kadar indi, cocuklar bile ölüyor. senin dünyadan haberin yok. yaslilardan 95 yasinda coronayi yenen var.

yanıt0
yanıt0
Biraz oku:

Yaw bıktık artık herşeyi gizemli bir güce baglayanlardan kendi kendine çıkmış olamaz mi ?.

yanıt0
yanıt0
serkan:

coronavirüs çıkalı neredeyse 9 ay olacak Bir yıla yaklaşacak her ay bir aşı buluyorlar ne bitmez aşıyımış arkadaş artık bu aşı bulundu gazlarından bir vazgeçin ipleri elinde tutan dünyadaki küreselciler ve masonik Güçler aşıyı asla bulunacaklar Çünkü dünya üzerinde koronavirüs ile beraber dünya nüfusundaki yaşlı nüfusu azaltmak istiyorlar koronavirüs küreselci masonik güçler için bulunmaz bir Hint kumaşı hedefleri yaşlı nüfusu azaltmak Bu sebeple aşıyı asla bulamayacaklar

5
4
yanıtYanıtla
Fırat:

Serkan , aşı işi öyle boya küpü değil , bak insanlık tarihine bu gün önemsiz olan bazı hastalıklar o zamanlar kırım yapmış . Tifo , kolera , veba vs . Birde bu küresel güç yorumu biraz kolaycılığa kaçmıyor mu ?

yanıt0
yanıt0
atarabası osman:

virüsün mutasyona falan uğradığı yok, sürü bağışıklığı vurgusu ölen ölsün kalan sağlar bizdendir ifadesi, nano teknolojiyle uğraşanlar bu anlıyabilir ancak, maksat kasa dolsun paralar gelsin abi, hayvanlar gibi insanlarında gavur parasıyla bi değeri yok abi, yorum bi yana bu virüsü nasıl sıfırlayabiliriz yok edebiliriz bu kadar gizli taşıyıcı varken, onu düşünüyorum abi

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title