Haberler

Büyükşehir barınağının kapıları herkese açık

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, son günlerde kamuoyunu meşgul eden konulara açıklık getirdi.

Hatay'ın 14 ilçesindeki sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakımının Büyükşehir barınağında gerçekleştiğini ve çalışmalarının tamamını hayvanseverlerle birlikte yaptıklarını ifade eden barınak amiri Ömer Çağan Avcı "2021 yılı içerisinde barınak sayımızı beşe çıkartmayı hedefliyoruz. Beş barınağımızda etkin çalışarak şehrimizin tamamında kaliteli hizmet vermeyi düşünüyoruz" dedi.

"EŞİT GÜÇTEKİ HAYVANLARI YASA GEREĞİ AYNI KAFESE KOYMAMIZ GEREKİYOR"

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yasaklı köpekler olan Pitbull ve Dogo Argentino ırklarını alması ve bu türleri besleyenlere ceza kesmesi sonucu bu köpeklerin barınaklara teslim edildiğini belirten Avcı, "Pitbull ve Doga Argentino ırkı köpeklere ait kafeslerde bazı zamanlarda kapasite sorunu yaşayabiliyoruz. Yasalar gereği eşit güçteki hayvanları aynı kafese koymamız gerekiyor. Hal böyle olunca bu türdeki köpekler arasında ister istemez kavga olabiliyor. Bu gibi durumlarda zaten müdahale ediyoruz. Çok sık kavga eden hayvanları zaten ayrı kafeslerde koruyoruz" ifadelerini kullandı.

"BARINAĞIMIZDAKİ HİÇBİR HAYVAN AÇ YA DA SUSUZ DEĞİL"

Büyükşehir barınağı kapısının tüm hayvanseverlere ve denetçi kurumlara her zaman açık olduğunu da sözlerine ekleyen Avcı, "Kapılarımız herkese her zaman açık. Barınağımızdaki hiçbir hayvan aç ya da susuz değil. 15 ilçemizdeki hayvanseverlere ücretsiz mama veriyoruz. Hayvanlarımızın adaptasyonunu sağlamak için yemek pişirip dağıtıyoruz. Barınağımızın denetimi Tarım İl Müdürlüğü tarafından baskın şeklinde yapıldığı için biz hizmetimizi her zaman düzenli şekilde yapıyoruz" dedi.

Gerek sahiplendirme gerek tedavi ve bakım konularında etkin şekilde çalıştıklarını yineleyen Avcı, hayvanseverlerin barınağa geldiğini ve her zaman memnun şekilde ayrıldığını da belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar kavga Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title