Haberler

Gerçek tavuk göğsü tarifi | Damla sakızlı yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsü malzemeleri nelerdir?

Güncelleme:

Tavuk göğsü tatlısı hafif ve lezzetli olması sebebiyle çok seviliyor. Tavuk ile yapılan gerçek tavuk göğsü tarifi ve damla sakızlı tavuk göğsü tarifi haberimizin detaylarında. Tavuk göğsü için gerekli malzemeler, detaylı yapılışı, tavuk göğsü nedir?

Tavuk göğsü tatlısı hafif ve lezzetli olmasıyla çok seviliyor. Damla sakızın verdiği hoş tat, yumuşak ve uzayan kıvamı ile çok tercih ediliyor. Peki gerçek tavukgöğsü nasıl yapılır, yalancı, sahte tavuk göğsü tatlısı yapılışı nasıldır, malzemeleri nelerdir?

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI NEDİR?

Süt, şeker, pirinç unu ve tavuğun göğüs etiyle yapılan tatlıya tavukgöğsü denir. Türk mutfağına ait bir tatlıdır. Buna ek olarak tavukgöğsü tatlısı tavuğun göğüs eti kullanılmadan da yapılabiliyor. Buna da yalancı tavuk göğsü denir. Günümüzde genellikle yalancı tavuk göğsü yapımı mevcuttur. Çünkü yapılışı ve hazırlanışı daha kolaydır. Haliyle herkes bunu tercih ediyor.

GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Gerçek tavuk göğsü malzemeleri

1 adet tavuğun göğsü

1 litre süt

1 bardak şeker

2 adet damla sakızı

1 kaşık tereyağı

1 paket vanilya

2 kaşık pirinç unu

2 kaşık buğday nişastası

GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI

Öncelikle tavuğun göğsünü haşlayalım. Suyunu ayıralım.

Haşlanan tavuk göğsünü soğuduktan sonra çatalın ucuyla minik parçalara bölelim, lif lif olacak şekilde.

Bir kase suya bu parçaları alalım. Suyu birkaç kere değiştirmemiz gerekecek. Bu işlemle, tavuğun kokusunun gitmesi sağlanacaktır. Ayrıca parçalar yumuşayacaktır.

Bu arada tatlıyı pişirmeye başlayalım:

Pirinç unu, nişasta, şeker, vanilya ve damla sakızını bir tencerede karıştıralım.

İçine sütü ekleyip çırpalım.

Ocağa alıp, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Pişince altını kapatalım ve mikserle 5 dakika çırpalım.

Tavukların suyunu iyice sıkarak süzelim. Muhallebiye ekleyelim.

Karışımı, bir tepsiye dökelim soğuduğu zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Tavuk göğsü malzemeleri:

1 su bardağı un

1 litre süt

1 yemek kaşığı nişasta

1,5 su bardağı toz şeker

125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin

2 diş damla sakızı

1 paket vanilya

DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ YAPIMI

Tavuk göğsü tatlısı pratik yapımıyla çok tercih ediliyor. Hafif bir tatlı olan tavuk göğsü tatlısının kalorisi de az ve lezzetli.

Tereyağını bir tencede eritelim.

Unu ve nişastayı ekleyip, kavuralım.

Kalan malzemeyi ve sütü ekleyip karıştıralım.

Damla sakızlarını ekleyelim (Ezerek eklersek daha iyi dağılır.)

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, ilk sıcağı gittikten mikserden geçirelim. Ne kadar çok mikserden geçirirsek kıvamı o kadar iyi tutar.

Geniş bir tepsiye veya borcama aldıktan sonra 3- 4 saat dolapta bekletelim ve keserek servis edelim.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

ECE HANIM:

Tavukgöğsü çok pratik. Hemen hazırlanıyor. O yüzden sürekli yaparım size de tavsiye ederim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title