Haberler

BALIKESİR Kişiye özel sebzeli makarna üretiyor

Güncelleme:

Kişiye özel sebzeli makarna üretiyor

Balıkesir'in Manyas ilçesinde 5 yıl önce sebzeli makarna üretimine başlayan Serap Karakaş, ürün yelpazesini genişletti. Karakaş, bebek makarnasından sporcu makarnasına kadar her yaş grubu ve kişinin ihtiyacına göre sebzeli makarna üretiyor.

Serap Karakaş, 5 yıl önce KOSGEB'den aldığı krediyle vücudun ihtiyaçlarına göre bir kilodan 10 kiloya kadar 'sebzeli makarna' üretmeye başladı. Öğretmen eşi Nadir Karakaş'ın emekli olmasının ardından eşinin baba ocağı olan kırsal Kulak Mahallesi'ne yerleşen ve burada kırlardan ve bahçesinden komşu kadınlarla topladığı sebzelerle makarna üretimine başlayan Serap Karakaş, sonrasında ürün yelpazesine tarhana ve sebze püreli arpa şehriyeyi de kattı.

Şimdilerde vücudun ihtiyacına göre makarnalar üreten Karakaş, "Bebeklere ve sporculara özel üretimler yapıyoruz. Midesinden rahatsız hastalar, kemoterapi gören, otizmli olan hastalar için soya ve mısır hiç kullanmıyoruz. Tüm sebzelerimizi kendimiz yetiştirip, püre yaparak makarna ile birleştiriyoruz. İhracat için güzel beklentilerimiz var, biz sağlam partnerlerle yola çıkmak istiyoruz. İhracat belgemizi almak üzereyiz. Almanya ve Hollanda ile sevkiyatlarımız başladı. Kapasitemiz artık günlük bir tonu buluyor, bu rakam da bizim gibi aile şirketi için gurur verici" dedi.

'MAKARNAYI ÇOK FONKSİYONLU BİR ÜRÜN HALİNE GETİRDİK'

Bakliyat unlarıyla üretim yaptıklarını belirten Karakaş, "Son günlerde adı çok geçiyor, özellikle koronavirüs için bağışıklığı güçlendirici 'mürver ekstresi' koyuyoruz. Tüketicimizin talebi, ihtiyacı doğrultusunda makarnalar üretiyoruz, makarnayı bir beslenme aracından ziyade, çok fonksiyonlu bir ürün haline getiriyoruz" diye konuştu.

10 kişiyi istihdam eden Karakaş, amacının ürün yelpazesini daha da genişleterek, daha çok kişiye istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Karakaş, kendilerine destek olan Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya'ya da teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Manyas Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title