Haberler

Hamile kalamayan kadın, doktora gidince erkek olduğunu öğrendi

Güncelleme:

Hindistan'da, uzun süre çocuk sahibi olmak için uğraşan çift, doktora gidince hayatlarının şokunu yaşadılar. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda 30 yaşındaki kadının aslında erkek olduğu ortaya çıktı. Kadının içinde gelişmemiş organlar olduğu görüldü.

Hindistan'da bir çift 9 yıl boyunca çocuk sahibi olmayı denedikten sonra doktora gitmeye karar verdi. İlk testlerin ardından doktor çifte bir psikoloğa görünmeleri gerektiğini çünkü durumun normalden oldukça farklı olduğunu söyledi. Yapılan testler sonucunda 30 yıldır kadın olarak yaşayan anne adayının aslında erkek olduğu ortaya çıktı. Çok nadir görülen Morris sendromundan muzdarip kişinin dışarıdan görüntüsü kadına benzese de iç organları gelişmemiş bir erkeğe ait olduğu öğrenildi.

DIŞ GÖRÜNÜŞÜ KADIN

Ergenlik döneminde sesi kalınlaşmayan kişinin göğüsleri büyümüş ve dışarıdan bir vajinaya da sahip. Ancak rahmi olmayan kadının içinde hiç gelişmemiş testisleri bulunuyor. Bu yüzden kişinin sıklıkla karın ağrısı çektiği çünkü testislerinden birinin tümöre dönüştüğü belirtildi. Genç kadının ablası ve iki teyzesinde de aynı sendrom bulunduğu ortaya çıkarken kişinin hayati riskinin bulunmadığı belirtildi.

MORRIS SENDROMU NEDİR?

Testiküler feminizasyon sendromu, testisleri olan ve genetik olarak erkek cinsiyetine sahip bir kişinin dışarıdan kadın gibi göründüğü, nadir görülen kalıtsal bir hastalıktır. Sendrom iki cinsiyetin bir arada taşındığı (interseksüel) bir durumu ifade eder ve erkek psödohermafroditizminin en yaygın tipidir.

Testiküler feminizasyon sendromu daha önceleri de bilinmesine rağmen, ayrıntılı olarak 1953 yılında Morris tarafından tarif edilmiştir. Bu sendrom aynı zamanda Morris Sendromu veya Androjen İnsensitif Sendromu olarak da bilinir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (42)

murat:

lgbt lilere özgürlük, istanbul sözleşmesine daha çok lgbt hakları eklenmeli, eşcinsel evlilik yasalaşmalıdır artık yeter arık. 30 yaşını geçtik gizli kuytularda sekx yapmaktan bıktık. açık açık gay evliliğini yaşamak istiyorum. kahrolsun homofobiler yaşasın lgbt hakları

7
87
yanıtYanıtla
Objektif ve nesnel:

Edep diyorum azıcık edep...

yanıt23
yanıt1
ADA:

Allah sen ve senin gibi düşünenlerin bin belasını versin

yanıt30
yanıt1
Yahya:

1 Nisan şakacı :)

yanıt6
yanıt1
bobo:

yahu ne cinsi bozuk bir toplum bu hintliler ben anlamıyorum, nerde hastalık pislik çıksa ya bunlardan ya çinden, şimdi çin hindistan sınırında büyük olaylar var savaş çıkabilir yeseler keşke birbirlerinide bi kurtulsak

8
31
yanıtYanıtla
bobo yapma:

öyle deme ya! Allah''ın yarattığından sual olunmaz. adamın biri bir gün bahçede otururken pislik yuvarlayan küçük böcekler görür, hani şu bildiğimiz bok böceği kendi kendine söylenir ey güzel allahım bunları ne diye yarattın? ne işe yarar bu hayvan pislik biriktirmekten başka. gel zaman git zaman adam bir hastalığa yakalanır. doktor doktor gezer ama ne çare kimseden derman bulamaz ki derman Allahtandır da. sonra yine umutsuzca bir doktora gider doktor adamı muayne eder ve söyle der. 1

yanıt29
yanıt2
BOBONUN YANCISI:

hikmetinden sual olunmaz yarabbi, lakin bobo yapma isimli arkadaş haklısın iyi hoş lakin bu insanların pislik olduğu malum, yeryüzünde ne bulsa sorgusuz sualsiz yer içer, hayvanlar gibi çiftleşir, din kitap allah bilmezler, üstüne üstlükte leş gibi gezer tozarlar, allahın bizi yaratmasının yegane sebebi ona kulluk etmemiz ve onun dilediği kriterleri uygulamamız, bütün hastalıklar ahlaksızlıklar ve yeni yeni adetler hep bunlardan çıkıyor, bu durumu . ok böceğine nasıl getirdin anlamıyorum

yanıt1
yanıt3
bobonun yumoş hali:

. Bir kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle trafikte sinirlendiği kadına küfrederek, saldırdı. Saldırgan kadının kullandığı otomobilin ön camını kırdı. Kadın ise olayı cep telefonu ile saniye saniye kaydederek, saldıran kişiye tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla olay daha da büyümeden engellenirken, saldırgan aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

yanıt1
yanıt0
..........:

Nerde o günler

yanıt0
yanıt0
Aamir khan:

ben çugg seviyor türkler erdugann siz çujg güzal ülke ban isrtiyor vatandaş olmak

7
18
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title