Haberler

Rus profesör, tescil edilen koronavirüs aşının tüm kontrolleri yapılmadığı gerekçesiyle görevinden istifa etti

Güncelleme:

Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını tescillediğini duyurmasında sonra yaşanan yeni gelişme herkesi endişelendirdi. Adı Sputnik V olarak belirlenen aşının tüm kontrollerinin yapılmadığını gerekçe gösteren Rusya Sağlık Bakanlığı Etik Komisyonu üyesi Profesör Alexander Chucalin, istifa ettiğini açıkladı.

HAYIR CEVABINI ALDI

Chucalin açıklamasında, Gamaleya Araştırma Merkezi'nin direktörü Prof. Alexander Gintsburg ve Rus ordusunda albay olarak da görev yapan virolog Prof. Sergey Borisevich'e uluslararası kontrol protokollerinin uygulanıp uygulanmadığını sorduğunu ve hayır cevabını aldığını söyledi.

ETİK İLKE ÇİĞNENDİ

Chuchalin, tıp biliminin en önemli parçası olan "Hiçbir cana zarar vermeme" etik ilkesinin çiğnendiğini söyledi ve meslektaşlarının bu tavırları karşısında büyük üzüntü yaşadığını da vurguladı.

HASTALIĞI DAHA DA GÜÇLENDİRECEK

Rusya'nın aşısına çok ağır bir eleştiri de Sibirya'da bulaşıcı virüslerle çalışan bir laboratuvarın eski başkanı Prof. Alexander Chepurnov'dan geldi. Chepurnov, aşılarda yer alan bazı antikorların virüsü artırarak hastalığı yok etmek yerine daha da güçlenmesine sebep olabileceğini vurguladı.

FİYATI 10 DOLAR OLACAK

Öte yandan Rusya'dan geliştirilen aşının piyasa fiyatıyla ilgili de bilgi de geldi. Rus yetkililere göre aşı için iki dozluk dış pazardaki piyasa fiyatı 10 dolar olacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sağlık Bakanlığı Rusya Dünya Haberler

500

Yorumlar (11)

Ahmet:

Burnuma pis kokular geliyor. ABD nin ve AB nin bu kişiyi satın aldığını düşünüyorum

6
9
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

ERCÜMENT OVACIKLI, 23 nisan, da tüm dünya, ya ilan edecem demişti aşı, yı galiba labaratuvar, da mahsur kaldı çıkamıyor

12
2
yanıtYanıtla
es:

imf ve faiz lobısi avrupa devletleri virüsün bıtmesını ıstemıyor bırtek rusya ıstıyor helal olsun ınsanlıga fayda saglamak ıcın mücadele edıyor şimdiden avrupa rusyaya engel olmak nıyetleri var aşı cıkmasın dertlerı bu

4
6
yanıtYanıtla
Burakcan:

Istifa edicek.kadar onurlu insanlar bizde boyle olmuyor...oyle onurlu kisiler yok cunku

6
4
yanıtYanıtla
Asdass:

Ülkemizin aşıyı alacak parası kalmamış , hani kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş o misal.

2
5
yanıtYanıtla
Birkul:

Trump prof.u kaça satın aldı acaba

1
1
yanıtYanıtla
avengers:

10 dolar demeleri iyi olmadı. Yandaş bunu 10 dolara alıp 30 dolara satıp 20 dolar kâr edecekti. Nolcak şimdik?

1
1
yanıtYanıtla
cığlık:

ben çok ağır hakaret ederdim ama terbiyem müsait değil

1
0
yanıtYanıtla
REALİST:

rusya abd ile savaşı farklı bir alana taşımak istedi ama olmadı tutmadı tıpkı 1960 yıllarında abd ile rusya arasında uzay savaşının olduğu gibi abd sahte aya iniş masa telefonunla aydaki astronot ile konuma falan filan fasa fisoları :p

1
0
yanıtYanıtla
Almanya:

Okadar insan şuana kadar koronadan öldü diye dsö hergün vaka sayısı ölü sayısı veriyor. Arkadaş adam zaten son nefesi veriyor faydası olsun diye o şahıs benzinide kolonyayi da içer yine içer zaten başka şansı varmı? Adamlar bulmuş tam tescil olmasi için şuan erken olabilir faydası var ise fakat ne derece yan etkileri olduğu henüz kanıtlanmamış.. Sen gelde son çare de kalmış insana anlat. Tescili bekleyecek 2-3 ay değil 3 saat bekleyecek zamanı mı varmı? Dsö ne derse desin.. Faydası varsa insanlar Rusya ya gider orda yaptırır. Avrupalı tescili beklesin. Kimse kimseyi de zorlayan yok.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title