Haberler

Son dakika... New York'ta BM Gençlik Günü'nde "Düzensiz Yerleşimlerde Kovid-19" temalı Türk etkinliği

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre NEW Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gençlik Günü kapsamında, Türkiye'nin organize ettiği programda, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınının düzensiz yerleşim bölgelerindeki etkileri ve sorunların çözümünde gençlerin katkıları konuşuldu.

NEW Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gençlik Günü kapsamında, Türkiye'nin organize ettiği programda, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınının düzensiz yerleşim bölgelerindeki etkileri ve sorunların çözümünde gençlerin katkıları konuşuldu.

Dünya Gençlik Meclisleri Birliği Başkanı Samed Ağırbaş'ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kovid-19 nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilen "Düzensiz Yerleşimlerde Kovid-19 ve Sanal Gençlik Zirvesi" isimli program 134 ülkeden yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gün boyu sürdü.

New York merkezli BM ortaklığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve UN-HABITAT katkıları ile düzenlenen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Fabrizio Hochschild ve UN-Habitat Direktörü Maimunah Mohd Sharif katılarak destek ve görüşlerini bildirdi.

Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Ağırbaş, zirvede, şehircilik konularını ve Kovid-19 salgınını ele aldıklarını, dünya gençleri olarak şehirlerin daha yaşanılır hale gelmesi için neler yapabileceği konusunda fikir ve proje ürettiklerini belirtti.

"Pandemi sürecinde en büyük sıkıntı Afrika ülkelerinde yaşanıyor"

Samed Ağırbaş, "Kovid-19 sürecinde şehirlerimizde ne gibi önlemler alınmalı, nasıl hareket etmeli gibi sorulara cevap ararken, dünyanın farklı bölgelerinden gençler düşüncelerini aktarma fırsatı yakaladı. Özelikle de Afrika'da yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek istedik. Çünkü, pandemi sürecinde en büyük sıkıntı Afrika ülkelerinde yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gençleri olarak yılda 2-3 büyük çaplı etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ağırbaş, Türkiye'de BM ile hayata geçirmeyi planladıkları birçok projenin bulunduğu, bu çerçevede ilk tematik gençlik merkezi konseptinin bu yıl sonunda Balıkesir'de uygulamaya geçeceği bilgisini paylaştı.

Ağırbaş, "BM iş birliğiyle İstanbul'da yapılacak gençlik merkezi konusunu BM Genel Kurulunda 2 kez dile getiren Cumhurbaşkanımız, gençlere ve gençlik çalışmalarına çok önem veren bir lider." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler New York Türkiye Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title