Haberler

ABD'li iki senatör, Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Türkiye'ye Yunanistan için yaptırım istedi

Güncelleme:

ABD'de iki senatör, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı'yla yapacağı görüşme öncesinde mektup yazarak Doğu Akdeniz'de artan Türkiye-Yunanistan gerilimi nedeniyle Türkiye'ye yaptırımda bulunulmasını istedi.

ABD'li senatörler Robert Menendez ve Chris Van Hollen, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya bir mektup göndererek Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Bugün Viyana'da Yunan mevkidaşıyla görüşecek Pompeo'ya ithafen yazılan mektupta, "Kanunlara uyun ve Türkiye'ye yaptırım uygulayın" denildi.

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken bugün gözler Avusturya'nın başkenti Viyana'da olacak. Temasta bulunmak için bu hafta Avrupa'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Mile Pompeo, bugün Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya gelecek.

AKDENİZ'DEKİ HAMLELERİMİZDEN ENDİŞE DUYUYORLARMIŞ

Doğu Akdeniz'deki gerilimin masaya yatırılacağı kritik görüşme öncesinde ABD'li senatörlerden Türkiye çağrısı geldi. Mike Pompeo'ya ithafen yazılmış 13 Ağustos tarihli mektupta imzası bulunan iki senatör ise Robert Menendez ve Chris Van Hollen olarak görülüyor. Mektupta, Türkiye'nin Akdeniz'deki son günlerdeki hamlelerinden dolayı çok büyük endişe duyulduğu kaydedildi.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYIN"

Mektupta, Pompeo'ya 3 çağrıda bulunuluyor. Menendez ve Van Hollen mektupta, "Türkiye'nin gemilerini Yunanistan'a ait bölgeden çekmesi ve uluslararası yasalara uygun hareket ederek bu sorunu çözmesi çağrısında bulunun. Derhal Avrupa Birliği ile koordineli bir şekilde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de artan hareketliliğine karşı yanıt vermek için çalışın. Yasalara uyun ve Türkiye'ye yaptırım uygulayın" ifadesi yer aldı.

"TÜRKİYE'NİN GEMİLERİNİ ÇEKMESİ İÇİN ÖNLEMLERİN ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"

Uluslararası medyada yer alan mektupta, "ABD'nin bu kritik zamanda kesin bir karar vermemesi, Türkiye'nin etkisini artırmasının önünü açacak. Dolayısıyla Türkiye'nin gemilerini çekmesi için bütün önlemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

ABD'li iki senatör, Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Türkiye'ye Yunanistan için yaptırım istedi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (28)

Idris topaloglu:

Cakal suruleri Bir aslan yeter hepinize Uygulayin kupekler yaptirim Biz rizki Verenin Allah uldugunu biliriz Sadece Allahlahtan korkariz Bir seferde taraf tutmayim Nerden yunanistaninbulgesismim Buna senmi karar veriyon Cok bilmis senetor insan azmalari Siz unce dunyada yaptiginiz katliyamlarin hesabini verin

17
6
yanıtYanıtla
ha:

keser döner sap döner paris marsilya kıyılarında sanada biri tatbikat çeker

14
2
yanıtYanıtla
ha:

la yanlış yere yazdım fransa-yunanistan tatbikat haberi nerede la ne çabuk gündemden düştü kaçtılarda bunlar hemen abd ye yalvarmaya başlamışlar yaptırım diye

yanıt8
yanıt2
Kılçık:

T. C nin kuruluşunda yapılan dış güçlere başımız önde verilen ödünlerle ilgili büyük vahim hataları temizlemeye çalışıyoruz. Ne kadar acı.

8
7
yanıtYanıtla
Sefa:

Yazdığınız şey ne kadar komik. Sanki o zaman başka bir alternatifimiz olduğunu söyler gibisiniz. Çöküşte olan bir imparatorluğun iç ve dış düşmanları bir yana dünyaya karşı fiilen vermiş olduğu bir savaşa göre iyi bile yırttık diyebiliriz. T. C. Devleti kurulalı yaklaşık 100 yıl olmasına rağmen ve Türkiye''nin yükselişi diye adlandırdığımız bu dönemde bile her istediğimizi elde edemiyorken; Sen 1918-1923 şartlarına göre mi diyorsun bunu :DDDD Tarihten ders çıkarmalı ve hafızamızı taze tutmalıyız.

yanıt2
yanıt4
Sivaslı ibocan:

Gücü olan güçsüze sesi çıkmadığı sürece her kötülüğü yapar, ticaretini, dolaşımını, özgürlüğünü aklına her geleni kısıtlama yolunu arar. . ABD zaten çıkarı olmadığı yerde oynamaz, nerelerde güçlü devlet bulunuyorsa o bölgeyi sömürme amacındadır. . Anarşistlerle beraber olur ki o bölğe devleti kalkınmasın, yıpransın ABD '' ye ve başka devletlere el açsın. . Irak, suriye. libya, afganistan bunun en güzel örnekleri. . . Allah hainlik yapanları yok etsin, virüs için aşı çalışmaları da İNSANLIK için değil, PARASAL.

15
0
yanıtYanıtla
Gerçek:

T. C. deki muhalefeti iktidar yaptığınız an anında başta savaş gemilerimiz olmak üzere balıkçı gemilerimiz hatta yatlarımız bile limanlarına çekilecektir. Bundan emin olun.

7
7
yanıtYanıtla
LePaRa Paund imPARAtor:

Beynin yıkanmış yaziiik...

yanıt3
yanıt4
İlk CHP İki isim. Meclis ten:

Karabekir Paşa ''''Teşkilatı Esasiyede dinimizin İslâm olduğu yazılıdır Tevfik Rüştü Bey. Hangi kanaatı haykıracaksın? Hıristiyanlığı mı?'''' açıklamasına Mahmut Esat Bozkurt çok sert bir şekilde ''''''Evet hıristiyanlığı. Çünkü İslâmlık terakkiye manidir. Bu dinle yürünmez mahvoluruz. Ve bize de kimse ehemmiyet vermez. '' Fethi Okyar ''Evet Karabekir. . Türkler İslâmlığı kabul ettiklerinden böyle kaldılar. Ve İslâm kaldıkça da bu halde kalmaya mahkûmdurlar. Bunun için İslâm kalmayacağız. . '' dedi.

yanıt2
yanıt0
Doğrular:

Doğruları acıdır biraz geçmişe baksalar görücekler ama bakmazlar neymiş dinle yürünmezmiş o yüzden dünyanın en büyük imparatorlukları Müslümandı şimdi ise daha kuranı bile okumayanlar çıkmış burda artistlik taslıyor dinle siyaset aynı şey değildir ama siyasetteki kararlarda dini yok saymak adiliktir ve artık sözde imanı kalple tasdik edin o kadar kafirlere benzedinizki ezan sesi bile dokunur olmuş sizlere ha tabi sizi tutan yok dini değiştirmek isteyeni tutanda yok

yanıt1
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title