Haberler

Son dakika haber | Belarus'ta protestocular hükümet binası önünde toplandı

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Belarus'ta Cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığının açıklanmasının ardından protesto eylemi başlatan göstericiler, hükümet binası önünde toplandı.

Belarus'ta Cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığının açıklanmasının ardından protesto eylemi başlatan göstericiler, hükümet binası önünde toplandı.

Merkez Seçim Komisyonunun Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonucunu açıklamasından sonra başkent Minsk'te protestocular, hükümet binasının önünde toplanmaya başladı.

Güvenlik güçleri, kalabalığın çoğalması üzerine hükümet binasına takviye güç göndermeye başladı.

Protestocular, bina önünde kalabalığa müdahale etmeyen güvenlik güçleriyle fotoğraf çekildi.

Vitebsk, Brest ve Grodno şehirlerinde de meydanlarda protestocular gösteriler düzenledi.

Gün içinde ülkenin değişik yerlerinde bulunan devlete ait bazı fabrikalarda iş bırakma eylemleri yapıldı.

Minsk Traktör Fabrikası'nda da bazı işçilerin iş bırakma eylemine katılması üzerine Belarus Başbakanı Roman Golovçenko, fabrikaya gelerek yetkililerle basına kapalı görüştü.

Lukaşenko'nun kazandığının açıklanmasının ardından protestolar başlamıştı

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto gösterileri başlamıştı.

Seçim gecesi başlayan ve her gün süren izinsiz protesto gösterilerinde bir kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan 2 binden fazla kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Polisin protestolarda göstericilere karşı sert müdahalesi büyük tepki çekmişti.

Muhalefet, üst mahkemeye itiraz edeceklerini duyurmuştu

Belarus Merkez Seçim Komisyonundan bugün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Aleksandr Lukaşenko'nun yüzde 80,1 oyla kazandığı, en yakın rakibi Svetlana Tikhanovskaya'nın oylarının ise yüzde 10,12'de kaldığı duyurulmuştu.

Muhalefet, "hile karıştırıldığı" iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmeyerek üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet Belarus Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title