Haberler

AFAD'dan "17 Ağustos Afetlere Hazırlık Haftası" etkinlikleri

Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "17 Ağustos Afetlere Hazırlık Haftası" kapsamında çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ), "17 Ağustos Afetlere Hazırlık Haftası" kapsamında çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

Afad'dan yapılan açıklamaya göre, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21. yılı dolayısıyla yapılacak etkinlikler, hafta boyunca devam edecek.

Buna göre, 13 Ağustos'ta 17 bisiklet sporcusu, 17 karanfil ile Ankara'daki AFAD yerleşkesinden Gölcük'e doğru yola çıkacak. Gölcük'te hazır bulunacak 17 su altı ve su üstü kurtarma personeli ise karanfilleri deniz altındaki bir enkaz alanına bırakacak.

Ulusal du¨zeyde bir farkındalık oluşturmak için 16 Ağustos'ta saat 23.00'de İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Eğitim Merkezi'nde tatbikat yapılacak. Tatbikatta deprem anında çok-kapan-tutun, tahliye sırasında dikkat edilecek konular canlı yayınlarla uygulamalı olarak anlatılacak.

17 Ağustos'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla İstanbul İl Afet ve Acil Müdürlüğü Afet Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Törende yeni yürürlüğe giren Akreditasyon Yönetmeliği kapsamında İHH, AKUT ve JAK'a akreditasyon belgeleri takdim edilecek.

Aynı tarihte, Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katılımıyla Ankara İl Afet ve Afet Müdürlüğünde otizm ve down sendromlu çocuk ve gençlere yönelik eğitim organize edilecek.

18 Ağustos'ta İstanbul'daki medya mensuplarına, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerin yer aldığı afet bilinci eğitimi verilecek. Bursa Afet Eğitim Merkezi'nde ise Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara yönelik afet eğitimi düzenlenecek.

19 Ağustos'ta da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Kahramanmaraş'ta "İl Afet Risk Azaltma Toplantısı" gerçekleştirilecek. Toplantıda Kahramanmaraş'ta kurumlar tarafından yürütülen afet risk azaltma uygulamaları da sergilenecek.

21 Haziran'da ise AFAD Başkanlığı Kongre Salonu'nda Tu¨rkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu tarafından "Afet Risklerini Anlamak" konulu toplantı yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title