Haberler

Katillerine 15 yıl hapis cezası verilen üniversiteli gencin babası: Baş üstünde baş kalmaz

Güncelleme:

Antalya'da alnından vurularak öldürülen üniversite 3. sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk'ün babası iki sanık kardeşe verilen 15 yıllık cezalara isyan etti. Acılı baba, herkesin kendi adaletini sağlaması halinde baş üstünde baş kalmayacağını belirtti.

Antalya'da çorbacı çıkışında alnından vurularak öldürülen üniversite 3'üncü sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk'ün (23) ailesi, iki sanık kardeşe 15'er yıl ceza verilmesine isyan etti. Anne Yasemin Öztürk (64), oğlunun anıları ile ayakta durduğunu belirtirken, baba Mehmet Emin Öztürk herkesin kendi adaletini sağlaması halinde baş üstünde baş kalmayacağını söyledi. Saim Öztürk de "Kardeşim varken olan hayallerimi, şimdiki hayallerime tercih ederim. Akıl sağlığımı yitirdim" dedi.

GECE KULÜBÜNDE ÇIKAN KAVGA ÇORBACIYA TAŞINDI

Olay, 2 Eylül 2018'de, Şarampol Caddesi'ndeki çorbacıda meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk ile aynı gece Lara'da gece kulübüne girişte sorun yaşadığı Bülent Keme ve arkadaşları arasında tartışma çıktı. Çalışanların ayırdığı kavga, çıkışta devam etti. Kavga sırasında Bülent Keme, Öztürk'ü alnından tabancayla vurarak öldürdü. Kaçan Bülent Keme, Manavgat ilçesinde yakalandı. Keme ile birlikte cinayete iştirakten gözaltına alınan kardeşi Erdal Keme, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Bülent Keme 27 yıl 1 ay hapis cezası alırken, kardeşi Erdal Keme 12 yıl 6 ay, aynı olayda yer alan Veli Kaya ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taraflar kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. 1'inci Ceza Dairesi'nde görülen davada, 2 sanığa verilen cezada değişikliğe gidildi.

"KARARI DUYUNCA ÖLECEKTİM NEREDEYSE"

Bülent Keme'nin cezası indirimlerle 15 yıla düşürüldü. Cinayete iştirakten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal Keme'nin cezası ise 15 yıla çıkarıldı. Sanık Veli Kaya'nın 4 yıl 6 ay olan hapis cezası da 1 yıl 11 aya düşürüldü. Aile, kararın Yargıtay'da bozulmasını umduklarını söyledi. Anne Yasemin Öztürk, Bölge Adliye Mahkemesi kararını duyduktan sonra kendinden geçtiğini belirterek, "Karar verildiğinde kendimi çok kötü hissettim. Ölecektim neredeyse. Bu kadar da olmaz. Katil yakalanmadan önce bize kan parası teklif etti. Kabul etmeyince hemen gidip teslim oldu. Katil daha önce de cinayet işlemiş ve çıktıktan sonra da oğlumu öldürdü. Evladım hem okuyor hem çalışıyordu. Ne iş olsa yapıyordu. Pazar günü çalışmıyordu. Arkadaşlarıyla dışarıya çıktı. 'Gitme oğlum. Dinlen' dedim ama gitti. Şimdi odasına giremiyorum. Yatağına bakamıyorum. Yatağı hala ilk günkü gibi. Yatağın başlığına yaslanır, televizyon seyrederdi. Ölmeden önce kendisine kuryelik yaparak kazandığı parayla masaüstü bilgisayar almıştı. Ona da hiç dokunmadık. Oğlumun anıları ile ayaktayım. Yüreğim yanıyor" diye konuştu.

Öldürülen Muratcan'ın babası ''baş üstünde baş kalmaz''

"HERKES KENDİ ADALETİNİ SAĞLAYACAKSA BAŞ ÜSTÜNDE BAŞ KALMAZ"

Baba Mehmet Emin Öztürk ise "Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet varsa, garibana da olsun, yetime de olsun. Öksüze de olsun. Fakire da olsun. Sadece zengine değil" diyerek, sanıklara verilen cezayı az bulduğunu söyledi. Adaletin herkes için eşit olması gerektiğini ifade eden Mehmet Emin Öztürk, şöyle konuştu: "Polis ve savcılara sözümüz yok. Onlar canları pahasına suçluyu yakalayıp adaletin önüne çıkarıyorlar. Ama mahkemede hakimler bırakıyor. Hangi vicdan bunu kabul eder. Gencecik bir evlat öldürülmüş ve vuran 15 yıl hapis alıyor. İndirimler falan derken 5 yıl yat çık. Bu adalet mi? O zaman ben de katilden şikayetçi olmayayım, gidip vurayım. Maalesef adalet yok. Kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yoldan geçen diğerini öldürüyor. Bu kadar kolay mı ya insan öldürmek? Dünyaya sesleniyorum. Bu kadar kolay mı insan öldürmek? İdamı getirsinler. Bu devirde para kimde ise o haklı. SGK emeklisiyim. Dava için 45 bin TL kredi çektim. Hala ödüyorum. Avukata 20 bin TL verdim. Ben sadece adalet istiyorum. Herkes kendi adaletini sağlamaya çalışırsa baş, baş üstünde kalmaz."

Öldürülen Muratcan'ın babası ''baş üstünde baş kalmaz''

"ARTIK BENİM BİR HAYALİM YOK"

Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi Saim Öztürk ise kardeşi ile birlikte hayalleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kardeşim varken olan hayallerimi, şimdiki hayallerime tercih ederim. Artık benim bir hayalim yok. Günübirlik yaşıyorum. Kardeşim 2014'te Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümüne, ben de 2015'te aynı okulda felsefe okumak için kayıt yaptırmıştık. Okulunu bir yıl uzatmıştı. Vefat ettiğinde üçüncü sınıftaydı. Bir yıl sonra benimle birlikte mezun olacaktı ama olamadı. Kardeşimin katili daha önce cinayet işlemiş ve 6 yıl sonra çıkmış. Bu ülkede cezaların caydırıcılığı yok. Bu katil bir bedel ödemeli ve bunu da adaletin vermesi taraftarıyım. Avukatların yaptığı, retorikten (söz söyleme sanatı) başka bir şey değil. Konunun içinde değiller ama konuyu saptırma safsataları var. İddiayı zayıflatma safsataları var. Bazı işler para ile dönüyorsa, parası olmayanlar ne yapsın? Adaletin herkes için eşit işlemesi gerekiyor. Okumayı bile düşünmüyorum artık. Aileme bakmak zorundayım. Hayallerim olmalı ama kuracak durumda değilim. Akıl sağlığım bile yerinde değil. Terapi görüyorum. Ailecek çok kötüyüz."

Öztürk ailesi, dosyayı Yargıtay'a taşıyıp adaletin yerini bulması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500

Yorumlar (39)

Vatandaş:

Evet türkiyede adaletin olmadığını bir kez daha görmüş olduk

39
1
yanıtYanıtla
DERTLİ BABA:

Devlet milleti kendi kanunlarını kendisi yapmaya zorluyor. Ağır ceza olmazsa ne olacak? Herkes cezayı kendisi kesecek.

35
1
yanıtYanıtla
FRT:

15 sene uzun mu kısa mı bilemem ama bir evladı yetiştirmek onunla hayal kurmak, gözünün önünde büyümesi ve onu başkasının yüzünden görememek Allah ım bizleri evlatlarımızla sınamasın ailede sabırlar versin .

35
1
yanıtYanıtla
ömer turan:

15 sene nedir zaten daha önce katil olmuş çıkmış. adam haklı adaleti kendi mi sağlasın. muebbet olmalı.

36
0
yanıtYanıtla
SELO:

O KARARI VEREN HAKİMİN SAVCININ ÇOCUĞU ÖLSE NE KARAR VERİRLER ADALETİN AAAAAA SI YOK BU ÜLKEDE ÇOK YAZIK

32
1
yanıtYanıtla
memoli:

evinin balkonundan vatandaşın üzerine pompalı ile sıkan savcı baba hakim annenin oğlu ne kadar aldı sence bilen duyan varmı

yanıt9
yanıt0
hüso:

Adam haklı

29
0
yanıtYanıtla
öylesine:

adam doğru söylüyor

27
0
yanıtYanıtla
gıck:

Bir kere daha adaletsizlik düştüğü yeri yaktı.

26
0
yanıtYanıtla
Ali:

Ceza azsa cezayı kendin kesecek sin canı yanan bilir ben adaletin olmadığı nı düşünüyorum can alan can verir adalet budur

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title