Haberler

Yabancı bisikletçiler Erciyes Dağı'na hayran kaldı

Güncelleme:

Kış sporlarının yanı sıra bisiklet sporunda da Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Dağı, Erciyes Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları'na katılan yabancı profesyonel sporcuları kendine hayran bıraktı.

Türkiye'de bisiklet sporunun en iddialı merkezlerinden biri haline gelen Erciyes, uluslararası organizasyonların da tercih edilen merkezi oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla kayakseverlerin vazgeçilmezi haline gelen Erciyes, yaz aylarında da farklı branşlardaki bisiklet tutkunlarını ağırlıyor.

Bu yıl Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından en fazla yarış düzenlenen merkez unvanı alan Erciyes, Erciyes Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları için 13 ülkeden gelen 200'ün üzerinde sporcuya ev sahipliği yapıyor.

Kolombiya Colnago CM Kadın Bisiklet Takımı'ndan Carolina Upegui, AA muhabirine, kamp için Erciyes'i tercih etmenin isabetli bir karar olduğunu söyledi.

20'den fazla farklı merkezde kamp yaptığını ve yarışlara katıldığını aktaran Upegui, "Biz Kolombiyalıyız. Kolombiya'da dağ çok. Yüksek bir yerde yaşıyoruz. Son altı aydır da İspanya'dayız. Burası İspanya'ya göre daha zor ve daha iyi. Erciyes ile İspanya arasında çok fark var. Yarışları ve kamp yerini çok beğendik. Buraya kesinlikle tekrar geleceğiz." dedi.

Kampların bisiklet sporcuları için önemine de değinen Carolina Upegui, "Biz burayı çok beğendik. Otel, tesisler, yollar, hava her şey çok güzel. Yarışlar ve kamp dönemi bizim için çok verimli geçiyor. Yarışlarda bol miktarda yokuş mevcut. Bu güzergahlarda kendimizi test etme imkanı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Bisiklet Milli Takımı Antrenörü Denis Smyslov ise Erciyes'in bisiklet sporcuları için bulunmaz bir yer olduğunu belirtti.

Denis Smyslov, "Bu kadar yüksekte konaklıyorsunuz. Hem yüksekte antrenman şansı hem yüksekten iniş hem de çıkış güzergahlarındaki yolların genişliği antrenman için mükemmel bir ortam hazırlıyor. Burada geçirdiğimiz 3 hafta boyunca pandeminin ne kadar önemsendiğini gördüm. Otel personeli bu konuda çok titiz. Hastane otellerinde bile hijyene bu kadar önem gösterilmiyor." ifadelerini kullandı.

Bisiklet eğitmeni ve kampı uzmanı Mustafa Kemal Canfeda da Erciyes'in dünyanın en ünlü bisiklet sporcularını ağırladığını kaydetti.

Rusya, Ukrayna, ABD, Kolombiya, İsrail, Azerbaycan, Belçika başta olmak üzere çok sayıda ülkenden 200'e yakın sporcunun Erciyes'i tercih etmesinin ülke adına gurur verici bir tablo olduğunu aktaran Canfeda, şunları kaydetti:

"Sporcular burada antrenman kampı yapıyor ve yarışlara katılıyor. Sporcular burayı çok sevdi. Özellikle Hacılar Kapı'da biten yarışta neredeyse duvara tırmandılar. Bu kadar zorlu olmasına rağmen sporcular hayran kaldı. Çünkü sporcular antrenman kampında kendisini test etmek istiyor. Maksimum zorluğu görmek istiyor. Kolay bir antrenman kampı geçirince gittikleri yarışlarda hüsrana uğruyorlar."

Kaynak: AA / Spor

Kolombiya Türkiye Erciyes Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title